"Ha egy könyvet igazán el akarsz olvasni, de még nem írták meg, akkor neked kell megírnod." - Toni Morrison
"Az álom írás, az írás pedig sokszor nem más, mint álom." - Umberto Eco


2017. október 27., péntek

Na, akkor várjunk bele!

Az elképzelés: Ha egyszer elkészül a Skót szerelem című történet Örökösök alcímmel, folytatása lehet majd a testvérek külön történeteivel. Ez az első mindenképpen a legidősebb testvér, Broden története. Bemelegítésül álljon itt az Előszó :)

***   



Skót szerelem (Örökösök)

Előszó

London - napjainkban
A négy fiatal férfi gondterhelten nézte az asztal közepén heverő hivatalos levelet, amelynek fejlécén egy skóciai közjegyző cirkalmas logója vonzotta tekintetüket. Invergarry – a helységnevet mindannyian ismerték és mindannyiukat szorongással töltötte el. Végül a mindig összeszedett legfiatalabb szólalt meg:
-Brodent értesítenünk kell! Az ő elsődleges joga beszélni ezzel a Mr. Ansleyvel.
A többiek egyetértően bólogattak. A fiú elővette a telefonját és kikereste a számot.

Kalifornia – Napa völgy
Miután a nyomozó mögött hangos kattanással bezárult a nehéz tölgyfaajtó, Broden Cameron elgondolkozva bámult maga elé. Zsebre dugott kézzel állt, terpeszállásban, mint valami hajós a viharban. Nagyjából így is érezte magát. Idáig csak a szembe széllel kellett viaskodnia, de most úgy tűnt, mintha a vihar egyszerre több irányból készült volna lecsapni rá. Szerencsére csak képletesen. Az előtte kígyózó végeláthatatlan sorok terhe már biztonságban volt. A szürettel éppen végeztek, már az északi lejtő termése is a feldolgozó üzemben volt. Az emberei értették a dolgukat. Bármilyen furcsán is hangzott: a tegnap kapott rossz hír jobbkor nem is érkezhetett volna. 

***    


Nincsenek megjegyzések: