"Ha egy könyvet igazán el akarsz olvasni, de még nem írták meg, akkor neked kell megírnod." - Toni Morrison
"Az álom írás, az írás pedig sokszor nem más, mint álom." - Umberto Eco


2012. február 14., kedd

2010. július


2010. július/augusztus/szeptember
Nem tudom már mi történhetett, de a blogban egész hónapban nem született egyetlen poszt sem. Aztán ugyanígy járt augusztus és szeptember is. Annyira bizton emlékszem, hogy nem volt jó időszak. Még "szerencse", hogy azért itt-ott leveleket váltottam.

2010. július

tegnap éjjel  Gyurma fellépett a Balaton Soundon, a VIP-sátorban zenélt a PetShopBoys együttes után éjféltől hajnali 5-ig. Ettől most a fellegekben jár, nagy dolog, igyekszünk is neki mi is örülni (több-kevesebb sikerrel, mert azért kicsit másképp látjuk a dolgokat, de hátha neki lesz igaza... és így is lehet). Ha minden jól megy, a zárónapon is felléphet majd. Ez vasárnap lesz és nagyon mentem volna, de akkor is a Vip-sátorban lesz és oda csak a celebek juthatnak be, kis földi halandók, mint anya-apa nem... Persze, mi is halljuk a híreket, hogy most rászálltak a dj-kre, tegnap is volt razzia, de még  Gyurma előtt, meg hát nem is lehetne gondja, mert van neki ilyen mahasz-igazolványa, tehát legálisan játssza a zenéket (évi 100 ezerért ugyan, de hát ezt kapta tőlünk karácsonyra, így most nem is volt gond kiváltani. A jövőre nézve meg csak össze tudja rakni a rávalót)

amúgy nagy történések nincsenek, nyertem egy Napfogyatkozás plakátot (kapják be, jobb lett volna cd vagy könyv), amit ugye csak nem ragasztok ki a wc-ajtóra , vagy anyós gobelinje helyére, szóval pontosan az a neszeneked nyeremény. Na kérem, ilyen amikor én nyerek. Meg olyan, hogy a kaparós sorsjegyen nyertem 500 forintot, de a csaj olyan vehemensen kaparta le a sorszámról a cuccot, hogy olvashatatlan lett és így nem fizetik ki.  Ilyen apró jelekből érzem, hogy nem a lottónyeremény fogja megoldani az életünket sem.

na, megyek, mert kistesó-féle feladatok várnak rám és még a kocsit is be kell vinni a szállodához, mert onnan megy a fotóstanfolyamra, onnan meg ki Horányba. Tud élni a gyerek! Most éppen azt találta ki, hogy benevez a Balaton-átúszásra, ezért addig is minden hajnalban megy a Mom-ba, az uszodába edzeni. Utána kis szauna (néha szolárium) és így indul dolgozni. Mondjuk, ez nem árt neki, csak enne hozzá annyival többet, mint amennyivel több energiát eléget. Tényleg már olyan sovány, kétszer kell ránézni, hogy észrevegye az ember. Mondjuk, nem mindig. Tegnap munka után színházba ment és már reggel olyan puccosan ment el itthonról, a napra lehetett nézni, de rá nem. Ez a legutóbb fillérekért vett öltönye volt rajta, eszement jól áll neki. A benti hacukánál mindenesetre ezerszer jobban. Remélem, látta ezt olyan is, aki a benti ruhákért felelős , és legközelebb ráalakíttatják a zakót, mert az elég gáz. Persze, hol lesz itt legközelebb... jövő héten lesz az interjú ismétlése a washingtoni állás miatt ... úgyhogy reménykedés van.

Párom gályázik ezerrel, az üzletet délután állandóan süti a nap, szegény úgy jön haza, hogy élni nincs kedve, így aztán hiába mehetnénk mindenfelé, nem sok kedve van a zuhany után megmozdulni. Még jó, hogy a kutya se nagyon mozgolódik, mert akkor azt alighanem lepasszolná nekem. Így elég kényelmes, szerintem majd jól meg is hízunk, ha őszinte akarok lenni, akkor azért hiányzik legalább az a kis mozgás, ami a séta volt. De a lustaságot is meg lehet szokni .
na, szép hétvégét mindenkinek itthon és a nagy világban
***   
 elmúlt a hétvége...
Balaton Sound nagy buli volt, a helyszínen ugyan nem voltunk, de még nálunk is tök jól lehetett hallani. Millió ember, tisztára úgy nézett ki ez a csendes kis hely, mint Siófok főszezonban, hömpölygött a nép mindenfelé. Azért ez jó, hogy máskor nem így megy. A végén Gyurma minden nap játszott!!! Volt olyan, hogy a fellépés előtt alig egy órával szóltak neki, hogy vállalná-e, mert akinek fel kellene lépnie a műsor szerint, olyan merev részeg, hogy nem lehet életet lehelni bele. És akkor gyerek ment, lenyomta a bulit hajnali 5-6ig. Kicsit ugyan tart tőle, hogy fognak-e rá emlékezni, hogy kihúzta őket a szarból, másrészt meg, hogy milyen sikere volt... és a jövőben keresik-e majd egyenesen őt vagy megint csak, ha megszorulnak. Holnaptól már Pécsett, ill. Orfűn lesz az Efott-on, ott is egész idő alatt fellépései lesznek, csakhát ott kosztért, kvártélyért megy a buli, amiből nem lehet számlákat fizetni. Oké, hogy fel kell mászni azon a bizonyos ranglétrán, csak hát…
Amúgy egy rémálom volt szombaton lejönni, majdnem három órát tartott az egyébként egy órás út, pedig csak a rádióban dumáltak balesetekről, nyomát sem lehetett látni egész úton, a forgalom viszont totál lelassult. Ráadásul nem volt kamion-stop, tele volt az út ezekkel a dögökkel, állítólag csak du. háromtól kell leállniuk. Kérdem én, akkor már minek??? Szegény kutya is már téglát köpött, ráadásul utazás közben nem nagyon akar inni, így aztán a fejét locsolgattam, hogy bírja szegény. A szárszói vendégeskedés se volt nagy buli, volt egy felejthető gulyás (30 fokban amúgy is ki kívánja), rengeteg szúnyog, úgyhogy korán haza is jöttünk (akarom mondani, Zamárdiba). A lakókocsi viszont szuper. Az összes ablakait kinyitottam, mindegyiken van szúnyogháló, kellemes volt, főleg hajnalban. Lökött kutya viszont nem akart ott aludni és amikor a gyerekek kavartak az éjszakában, akkor bejött a lakásba és lent a nappaliban héderelt inkább. Igazából ezt sem bánom, mert a lakókocsiban viszont csak lihegett volna egész éjjel.
Ma az ifjak ébredés után mennek haza, ami szerintem lesz olyan két óra. Életem párját meggyőztem, hogy mi is csak ma este menjünk haza, így rendet tudok utánuk tenni nyugodtan és nem kell anyós szövegét hallgatni ez ügyben. Mert szöveg volt egész hétvégén rendesen.
Kismenyemet már sikerült ma is kiütni, mert most jött le, kinéz a hátsó ablakon és mit lát ... apósa mossa a kocsijukat bőszen. De mondtam neki, ilyenekkel nem kell foglalkozni, mert apósánál ez kényszeres dolog, ha direkt megtiltja, akkor is talált volna rá módot, hogy stikában lesikálja a kocsit. Mert az a rézvörös olyan szép, amikor tisztán csillog…

na, megyek, iszom valami hideget, mert már tombol a hőség
a nyaralóknak sok finom hideg italt a medence partján, az itthoniaknak kellemes gályázást, holnaptól én is beszállok

Kicsit zilált vagyok, mert a névnapi hajókázásból az egész napos esőzés miatt nem lett semmi, viszont vendégségbe mentünk, ahová én vezettem, így nem borozhattam és még ráadásként megint mi hívtuk meg a vendéglátókat vacsorára…
Amúgy meg meghalt a nyaralóban a frigó meg a villanytűzhely, ilyen lazán kettesben dupla-halált haltak tegnapra,  most jöttünk meg Siófokról, az új családtagok 1 után érkeznek. Csupa öröm az élet. Ez a kiadás megint nagyon jól esett. Ez az év már megint ilyen lesz? Először a mosógépem, aztán a cirkó, most meg ezek, és még nincs is augusztus...

pusszancs mindenkinek, most hurcolásszuk ki a hullákat a kertbe (nem elásni, hanem mert elviszik)

Nincsenek megjegyzések: