"Ha egy könyvet igazán el akarsz olvasni, de még nem írták meg, akkor neked kell megírnod." - Toni Morrison
"Az álom írás, az írás pedig sokszor nem más, mint álom." - Umberto Eco


2012. február 24., péntek

2010. szeptember


Tegnap kiskölökkel elbaktattunk az Arénába, mert az októberi londoni útjához felöltőt akart venni. Én már otthon tudtam, hogy a dolgok nem fognak simán menni .
Szóval, felöltő ... határozott elképzelés tulajdonképpen semmi, de az öltöny férjen alá és legyen fiatalos, meg itt legyen rajta gombolás, ott meg öv ... Mondom, az már nem is felöltő, meg a zakó felett úgysem lehet az övet megkötni. Na, az első helyen, a Kristófban egy nagyon konzervatív (inkább ballonkabátszerűség) alig 30 ezerért. Már majdnem rábólint, amikor két sorral odébb felfedezzük a "fiatalosabb" fazont, az persze már 50 ezer. Közben eszébe jut, hogy elfelejtett a lekötött számlájáról a mozgóra átutalni, így nincs is elég pénze. Pedig ráadásul tegnap 20 %-kal olcsóbban meg lehetett volna venni. Mondjuk, visszamentem volna zárás előtt, de persze nézzünk még be más boltokba is... Következő helyen (Zara) inkább szövet télikabátnak mondanám, tényleg fiatalos, bele is szeret egy pillanat alatt, de 45 ezer és nincs akció rá, szóval megint kevés a pénz. Nem baj, majd visszajövünk... De lépjünk még be a Pull and Bears-be. Én csípem azokat a cuccokat, amiket ott vesz és árban is egész barátságos (persze nem a turihoz viszonyítva, de hát a kölök más világban költekezik. És végül is az ő pénze .) Szóval, rövid kabátka, zakó elférne alatta és nem is lógna ki az alja. Fiatalos, de a célnak is megfelelne, ugyan nem felöltő.  Ráadásul mellette egy szövet kiskabát, tele rávarrt zsebekkel, meg "vállpánt", meg minden, amitől sportos, fiatalos... beleszeret. A kettő együtt 45 ezer. Naná, a nagy szerelmet azonnal haza is visszük (annyi pénze éppen volt), a másikért meg ma szambázunk el. Szóval, ilyen a pici gyermekkel vásárolni.

Ma egyébként színházba visz a lelkem. Vett ugyanis két jegyet a Rebeka c. musicalre, de meggondolta magát aktuális hölgyemény ügyben, mégsem őt viszi magával, így hirtelen felindulásból maradt a jó édesanyja. Yesss... Azért az érdekes lesz, hogy előtte még vásárolunk a Vörösmarty téren, aztán kabáttal megyünk színházba... Hétvégén egyébként megy az Őrségbe, mert a barátai ott vettek egy kis szállodát. Jó, nem annyira kicsi és egész szépen megyeget. Csábítgatják őt is oda dolgozni, de hát másban gondolkozik.
Tegnap este még lement a bátyja bulijára, a BME-fesztiválra. Érdekes volt, ahogy "élménybeszámolt" a buliról. Egyrészt tetszett neki, ahogy Gyurma csillogó szemmel nyomta a műsort. Azt mondja, látszik rajta, hogy élvezi, amit csinál és ez olyan érzés lehet a bátyjának, mint amikor ő fotózik. Csak ugyanakkor nem tetszik neki ezeknek a buliknak a körítése, a sok szinte tudatvesztett fiatal, akik a rosszullétig leisszák magukat, és félti a bátyját, hogy amikor nem kocsival megy, akkor azért ő is legurít egy-két vodka-redbullt. Meg egyáltalán... őt egy-egy éjszakázás is megviseli, nem érti, hogy bírja a bátyja ezt hosszú távon.

szóval, mostanság ilyen anya-fia napok vannak, párom  remélem nem érzi magát nagyon elhanyagolva :)
Szegény Morc nem túl jól viseli, hogy melegszik az idő, rögtön beállt a sántítás, pénteken alighanem meg is kell szúrni megint, bár az időjárás akkor is befolyásolhatja a hatást.


Nincsenek megjegyzések: