"Ha egy könyvet igazán el akarsz olvasni, de még nem írták meg, akkor neked kell megírnod." - Toni Morrison
"Az álom írás, az írás pedig sokszor nem más, mint álom." - Umberto Eco


2013. december 23., hétfő

Christmas is coming...



Sziasztok!
Mielőtt bármit is mondanék, nagyon boldog karácsonyt mindenkinek! És nagyon köszönöm, hogy a készülődés óráiban is itt vagytok és velem töltitek ezt  a néhány percet. 

Na, hát ide is elérkeztünk. Mostantól nem foglalkozunk vele, mi minden történik Túl az Óperencián. XD Kicsit felemás érzéssel zárom ezt a történetet, mert én ugyan nagyon szerettem, de a visszhang meglepően visszafogott volt. Legalábbis néhány korábbi történethez képest. Néha már egészen kétségbeestem az érdektelenséget látva, aztán a Statcounterben láttam, hogy a helyzet azért annyira nem rossz (jah, néha azért erőnek erejével optimistára veszem a figurát), mert a törzsolvasók nagy része azért kitartott, még ha sokkal kevesebben is pipálták ki a „tetszik” lehetőséget, mint például a Perlekedőknél. Igaz, fogjam be, hiszen senki nem pipált az „elment” és „nem tetszett” opcióknál. Ezt azért ezuton is szeretném megköszönni nektek! És most sírok az elmaradó komik miatt is, de ez meg csak a szokás hatalma XD

Szóval elbúcsúzunk a Maitland familiától, pedig lettek volna lehetőségek még a Saga-ban, mondjuk konfliktusok a szépen gyarapodó családban, fiatal tanítvány felbukkanása az egyetemen, jóképű magányos apuka az uszodában, ez a késői kislány (Caro) összejön Rick egyik barátjával, nagy korkülönbség, konfliktusok a családban; vagy éppen Zora és Jason csatározásai, amik elvezetnek a házasságig, etc., de hát nyilván erre már végképp nem lenne kíváncsi senki, úgyhogy az ígéretemhez híven az ünnepek idejére itt lesz az ÖTLETBÖRZE. Mondhatnám úgy is, hogy ez lesz az én karácsonyi ajándékom Nektek. 

November  29-én írtam, ha valaki nem olvasta volna, hogy lesz egy ilyen kezdeményezésem. Nos, itt van az ideje.  Az Ötletbörze nem önálló történet, hanem naponta egy-egy újabb történet kezdete. Nem kész kis történetek, csak kedvcsinálók! Némelyik hosszabb, némelyik egészen rövid – csak amolyan gondolatébresztő. Lehet, hogy az egyikben egy hosszabb történet lehetősége rejlik, a másikban csak egy novelláé. A címek előtt számozás lesz. Várhatóan tíz történet-kezdet várja majd, hogy a végén megszavazzátok, melyik kerüljön bővebben kifejtésre. Játék. 

Néhányan úgy értelmezték a kezdeményezést, hogy a rangsor alapján idővel mindegyik sorra kerül. Még ez sem lehetetlen, de a dolog innentől már rajtatok múlik. Nekem is van kedvencem köztük, és kíváncsian várom, hogy a tiétek vajon ugyanaz lesz-e vagy valamelyik másik. A börzén a megjelenési sorrend nem jelent semmit, véletlenszerű, ahogy a jegyzeteim követték egymást, szóval ebből ne vonjatok le semmilyen következtetést!

Itt kénytelenek lesztek néhány szóval reagálni, hogy kinek melyik történet-kezdet, ötlet indította be a fantáziáját, melyiknek szeretné tudni a folytatását. Mondjuk úgy Szilveszter napjától, ami egy keddi nap. A győztes történet január 5-én, vasárnap veszi majd kezdetét.
 
És hogy a lényegről se feledkezzek meg! Régen szeretnék már köszönetet mondani Nektek! 2011. márciusában került fel az első irományom a frissen megnyitott lassukeringo.blogra. El sem hiszem, hogy lassan két és fél éve napi rendszerességgel vannak, akik hűségesen visszatérnek és olvasnak. Ez nekem mindennél nagyobb ajándék, csak az érezheti át, micsoda megtiszteltetés, aki maga is írogat és pontosan tudja, milyen nehéz a figyelmet folyamatosan, újra és újra megújulva fenntartani. De legalábbis  erre törekedni.

Szóval, köszönöm nektek, akik most erre jártok, hogy jöttök reggelenként munkába indulás előtt, az első kávé mellett, ebédszünetben, vagy este elalvás előtt, hétköznapokon és ünnepnapokon. És köszönöm Robertnek, aki ezt a lavinát elindította, remélem nálam ügyesebbek már régen a tudomására hozták, hogy rengeteg embernek, köztük nekem is, mennyire megváltoztatta az életét. Ma sem tudnám megmondani, miért. Miért ő? Nyilván lehetne keresni erre a választ, de abból egy egész fejezet kerekedne ki… magamat ismerve. Szóval, a srác csak jött, aztán a dolgok valahogy önálló életet kezdtek élni. Csoda ez, hétköznapi, de annál értékesebb csoda. 

Kívánom mindannyiunknak, hogy az ünnepek békés meghittséggel teljenek, hogy az új esztendő mindenkinek kicsit jobb legyen, mint az óév. Teljesüljenek a vágyaitok, mint ahogy én is abban bízom, hogy egy régi nagy álmom végre valóra válik. Nem, nem a lottó ötös, bár tagadhatatlan, hogy annak a segítségével lenne a legkönnyebb elérni a célt, mindenesetre keményen dolgozom érte tovább és két ujjam néha még gépelés közben is keresztben. Hátha ezen (is) múlik.
Nagyon boldog karácsonyt, sikeres új esztendőt és a történetekhez jó szórakozást kívánok !
Holnap találkozunk!
PaSa, aki civilként Jutka, Colin gazdájaként pedig itt-ott néha Golden is. (na, aki ezt megfejtette, megérdemli a karácsonyi beiglit, puszik ! XD)


7 megjegyzés:

csez írta...

Mi köszönjük jucus a kellemes perceket, az egész éves fáradozásod! <3
A most is elég jó pillanat, azt hiszem, így ezúton kívánnék én is a fentiekhez hasonló szépeket és jókat mindannyiótoknak!
Az már tuti, hogy én a sorrendezők közé fogok tartozni ;) :P
K&P

vusi írta...

Nagy-nagy köszönet a legutóbbi sztoriért is, élvezettel olvastam a Maitland család hétköznapjairól és ünnepeiről egyaránt!
Kíváncsian várom az Ötletbörzét, 1-1 fejezet alapján nem lesz könnyű választani.
Ígérd meg, hogy a következő napokban Te is pihensz kicsit, és a laptopot is hagyod feltöltődni! ;)
Kellemes ünnepeket, sok boldog pillanatot mindenkinek!

Névtelen írta...

Szia!
Sajnos én is a csak nagy ritkán komizgatók közé tartozok, de egyébként a reggeli kávé mellett olvasók táborát erősítem. Kávé és egy fejezet. Enélkül nem is indulna a nap.
:D
Köszönöm hogy ilyen lelkiismeretesen és kitartóan irogatsz, eddig mindegyik töri tetszett, kíváncsi vagyok azokra amikre majd szavazni lehet, izgalmas lesz, azt biztos.

Boldog karácsonyt! Pussz. Porcica

Névtelen írta...

Kedves Jutka!
Hálás köszönet minden sorért, minden fejezetért! Kívánok NEKED és szeretteidnek boldog ünnepeket, és az újévre sok szerencsét, kívánságod teljesülését (nem titok, hogy mi az?), nekünk pedig szép történeteket.
Rob egy csoda és sokunk életét változtatta meg! Rajongójának lenni az egyik legjobb dolog a világon!
Kíváncsian várom az ötletbörzét, és jól mondod, most kénytelenek leszünk hozzászólni!
puszi,
Laura

Bee írta...

Szia Jutka!

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok az egész családodnak!
Puszi!

Bee

Unknown írta...

Boldog új évet! XD Megyek válogatni.....

zso írta...

zso voltam...D