"Ha egy könyvet igazán el akarsz olvasni, de még nem írták meg, akkor neked kell megírnod." - Toni Morrison
"Az álom írás, az írás pedig sokszor nem más, mint álom." - Umberto Eco


2012. január 17., kedd

2009. november


Mit akarok egyáltalán?  Tegnap délután kávét ittam, mert nem akartam már este nyolckor ágyba vonulni. Aztán este ittam egy pohárkával, mert nem tudtam elaludni. Aztán fázott a lábam és attól nem tudtam aludni. De reggelre olyan jó meleg volt a takaró alatt, hogy nem akartam felkelni. Egy hónapja nagyon akartam dolgozni, de nem volt meló. Most itt van, és egyáltalán nem akarok dolgozni. :(
*** 
Buszon... Ülök a buszon. Ez még jó is lehetne, hiszen a cekker nem könnyű, jobb, hogy nem a kezem vágja, hanem az ölemben csücsül. Négyes ülés. Körülöttem gimnazista(korú) fiatalok. Ez még jó is lehetne, hiszen a fiatalok társasága megfiatalítja a közéjük tévedőt is. Állítólag. Az egyik srác emósra hajló frizurával lógatja a fejét. Ettől persze a haja még jobban zavarja. Átlag 10 másodpercenként ránt egyet a fején. Lassan átveszem a ritmust és a mozdulatot. Jaj, a nyakamnak! Mellette a leányzó mereven néz előre, azaz rám. Időnként lecsukódik a szeme. Na, ezt nem nehéz utánozni. Másodperceken belül rajtam is erőt vesz az álomkór. Egy valami tart ébren. És rettegésben. A mellettem ülő folyamatosan köhög, időnként az orrát fújja. Még jó, hogy vettem maszkot. Igaz, az otthon várja, hogy majd egyszer a szám elé biggyesszem. Majd ha tombol a járvány. Majd ha ... Szóval, nem most.
Mondom, ülök a buszon. Ez még jó is lehetne ...
*** 
Háttértévé... "Aki eddig a sátor tetején aludt, annak Sátoraljaújhely" :):)
*** 
Köd és egyebek ... Reggeli séta a parkban. Alacsonyan gomolygó sűrű köd. Morgan még élvezi is ezt a puhán elterülő tejfölszerű valamit, hol itt bukkan elő, hol egészen váratlanul teljesen más irányból. Én meg sasszemmel igyekszem követni a váltásait.
Közben nem értem ... nem értem, hogy a tv-ben naturálisan illusztrált vonatbalesetek mindenkori résztvevői hova a búbánatos francba néznek, főleg amikor nem működik a fénysorompó. Hogy lehet ilyen borzalmas véget érni? Miért nem működik a fénysorompó és és ha már nem, akkor miért nem működik a vészcsengő mindenkiben, aki egy ilyen veszélyes kereszteződéshez ér? Nem látja maga előtt a tv képeit? Nem inti óvatosságra az orra előtt gomolygó köd? Ennyire nem érdekel bennünket a saját tyúkszaros életünk?
Engem még az is érdekel, hogy esetleg egy másik kutya bukkan fel a ködben, mást meg az a soktonnás monstrum sem? Nem kell paranoiásnak lenni, egyszerűen csak kell egy minimális óvatosság az életben maradáshoz! Szerencsétlen figyelmetlen ember nyugodjék békében! Mi meg tanuljunk már végre más hibájából!
*** 
Még mindig köd... A ködben úszó Duna fölött átívelő hídon érdekes élmény a busz ablakán kinézni. A tejfehér környezetben sehol a házak kontúrja. Az ember mintha valami időtlen lebegésbe merülne. Csak a Kossuth Lajos utca házsora ránt vissza a szürke hétköznapokba. Nem szeretem a ködöt. Az országúton még félek is tőle. Pedig szép is tud lenni.
***  
Piritós és más ... Ha azt mondom "tököm csinál piritóst", nem káromkodtam! Piritóssütő nem bírja a három tagú család által diktált tempót és a harmadik körben már nem hajlandó beakadni a pöcke, így aztán a még Halloweenra vett és azóta is dekorációs célokat szolgáló "kis" tökömmel támasztom ki a pimasz pöckét. Működik és a tatárbífsztek is elfogyott! A toroklocsolásra használt Krusovice barna sör pedig ... nincs is arra szó!
Mellesleg már három Mikulásvirág nevetgél a lakás különböző stratégiai pontjain és kb. 5-6 mécses. Na, hangulat, az van :)
***  
Áááááá..... A mai nap is olyan, hogy ki se szabadna mennem az utcára. Reggel kiskölök kérésére omlett. Hát, elég rom lett mire előbújt a szobájából, pedig folyamatosan hívtam. Ez már megalapozta a napot. Aztán irány a bank kutyástól. Készülődés közben egy pillanatra letettem a pénzt és onnan se kép, se hang. Egy négyzetméteren sikerült úgy eltüntetnem, hogy 20 percig keresgéltük, mire a férjem a táskám alatt találta meg. Hogy került oda? Közben kutya ötvenszer letaposta a lábam a türelmetlenségtől. Bank felé nem szeret menni. Hiába na, nem kapott biztonsági őr kiképzést. Ergo, tolatva is hamarabb odaértünk volna. Utána irány a park, ahonnan viszont nem akart hazajönni. És még csak most kezdődik az igazi jövés-menésem, cirka 4-5 helyre kell mennem, tehát legalább ennyiszer van esélyem valami marhaságot csinálni, ha már így kezdtem. És a gyógyszert csak azóta felejtem el szipuzni, amióta a lelkemre kötötték, hogy most napi két alkalommal kell.
Amúgy új szokásom, hogy éjjel álmomban oldom meg a problémáimat, amik aztán a valóságban vagy működnek vagy nem, mindenesetre az éjszakai tudattalan agyalástól reggelre hulla fáradt vagyok. :(
*** 
Merengő... Várod, hogy egyáltalán megszülessen, pedig még azt sem sejted, hogy mi az, amit olyan nagyon vársz. Aztán nevetések és könnyek közt felneveled. Aztán azt hazudod önmagadnak és a világnak, hogy elengeded, pedig soha nem leszel képes rá a szíved mélyén. Büszke vagy rá, hogy milyen önálló, közben zokog a lelked, hogy már nincs rád szüksége. Dühöngsz, ha úgy érzed kihasznál, közben reszketve várod, hogy tehess érte valamit. Anyának lenni sokszor olyan, mint egy szerelem hullámvasútján ülni. Mellesleg a gyerek csak pár napra utazott el a messzi Madridba. (Örülsz az élményeinek és közben kicsit irigykedsz, hogy ebből bizony már kimaradsz) Morc pedig máris sántít, pedig a "tesó" gépe még fel sem szállt.
A reggeli lelkizés után pedig következzen a takarítás. Talán lélekben sem ártana.

Nincsenek megjegyzések: