"Ha egy könyvet igazán el akarsz olvasni, de még nem írták meg, akkor neked kell megírnod." - Toni Morrison
"Az álom írás, az írás pedig sokszor nem más, mint álom." - Umberto Eco


2012. augusztus 5., vasárnap

A szerelem 4 keréken érkezik 84.

Robert lihegve ült a medence szélén és a még vízben tomboló gyerekeket nézte. Reese kölykei legalább annyira fáradhatatlanok, mint egy csapat majomkölyök. Nem sok hiányzott hozzá, hogy bele ne fojtsák a vízbe. A meglepetés Gregory volt, aki amilyen félénken ismerkedett velük az első nap, mostanra olyan bátran vette ki a részét az őrültségeikből. Reese legkisebb gyereke alig volt idősebb nála és a két fiú hamar megtalálta a közös hangot, együttes erővel vették fel a harcot a nagyobbakkal szemben; Greg egészen kivirult a gyerektársaságban. Túl sokat volt felnőttek között és ettől kicsit koravén lett, olyanokat mondott, olyanokat tett, amit a kortársai a játszótéren nem igazán értettek, és ettől mindig kicsit körön kívülre került. De most pontosan úgy viselkedett, mint egy igazi négy éves.
Jim ötlete volt a közös nyaralás. Egy jótékonysági esten futottak össze és ott meséltek nekik a magyarországi forgatásról, és ezzel persze azonnal felszínre hozták Jim magyar gyökerei utáni vágyódását. Nem is telt bele olyan sok idő, amikor ők is elutaztak, hogy abban a messzi Balaton parti kis városkában megkeressék a rokonokat. Sikerült szinte észrevétlenül bebarangolniuk a környéket, megkeresték a Bel Ami idején kibérelt villát és onnan küldtek egy közös fotót Robnak. Aztán hazajöttek és meghívták magukhoz őket, az egész családot egy hétre, hogy az élményeiket megosszák velük.

Csodás volt a ranch, olyan békesség áradt a mexikói stílusú házból és a színes, vidám berendezésből, a buja kertből, hogy Robert elgondolkodott rajta, valami hasonlót kéne keresniük nekik is. Jó volt az a ház LA-ben, mert mégis csak ott voltak a városban, a nyüzsgéshez közel. De ugyanakkor nagyon vonzotta ez a nyugodt, csendes környezet is. Próbált Julieval beszélgetni egy esetleges ingatlan-vásárlásról, de Julie valahogy egészen távolra került tőle ez alatt a néhány nap alatt. Fogalma sem volt róla, miért. Az első este még mindig rendben volt, lázasan nyúltak egymás után a virágillatú hálószobában, aztán másnap valahol, valamikor félresiklott az egész. De maradtak, mert a gyerekek jól érezték magukat. És tulajdonképpen ők is. Csak nem együtt. És ezt a távolságtartást még nem értette és éppen ezért az összes gondolatát lefoglalta.

Julie a napernyő alól a férjét figyelte. Idáig a medencében hancúrozott a négy gyerekkel, olyan felszabadultan, mintha ő maga is egy lenne közülük. Ő meg… itt fekszik és egyszerűen nem tudja elengedni magát, folyamatosan a lelkiismeretével küzd. Már Reese is felfigyelt rá, rá is kérdezett, hogy mi a baj, talán nem érzi magát jól? Nem győzött mentegetőzni, de szinte kerülni kezdte az éles szemű színésznőt, aki olyan jó barátja volt a férjének, hogy biztosan elborzadna, ha kiöntené neki a lelkét.
Tudta, hogy túl kéne lépnie a történteken, mindenkinek úgy lenne jobb, de mégsem sikerült szabadulni a folytonos lelkiismeret furdalástól. A fene egye meg Pierre-t, hogy egy pillanatra elvette a józan eszét. Egyáltalán, miért kellett neki ide, pont ebbe a városba költözni, pont erre a játszótérre hozni  a kis Fannyt? És Gregnek is miért pont ő tetszett meg annyi más gyerek között?
Amióta hazajöttek a magyarországi forgatásról, majd mindennap kivitte Greget a játszótérre. Már a második napon belebotlottak a férfiba, aki nevetve hívta fel a figyelmét, hogy a lánya új hódolóra talált Greg személyében. A beszédéből egyértelmű volt, hogy az angol nem az anyanyelve és elég hamar kiderült az is, hogy egyenesen Párizsból érkeztek az álmok városába. Számítógépes animációval foglalkozott és a sok érdekes sztori közben, amit megosztott vele, miközben a gyerekeket figyelték, észrevétlenül kerültek egyre közelebb egymáshoz. Pedig Pierre tudta, hogy van férje. Sőt, azt is tudta, ki a férje, aki pont ezekben a furcsa napokban soha nem tartott vele. De Pierre olyan őszintén kitárulkozva mesélt a válásáról, a magányáról, a lányával kapcsolatos gondjairól, hogy Julie észre sem vette, hogy önkéntelenül is végigsimít a karján, mintegy vigasztalásként, Aztán elmentek párszor közösen kávézni, a gyerekekkel fagyizni. Tulajdonképpen csoda is, hogy még nem kapták őket lencsevégre a mindenhol készenlétben várakozó paparazzik.
Aztán néhány napja Pierre felhívta, hogy Fanny belázasodott és a tanácsát kérte, kihez forduljon. Ő pedig nemcsak a gyerekorvosuk elérhetőségét adta meg, de másnap gondolt egyet és felkereste őket, hogy a kislánynak valami ajándékot vigyen. Fanny boldog volt a kis plüsskutyától, amit vitt neki, az apja pedig a váratlan meglepetéstől, hogy megjelent az ajtajuk előtt. Aztán elbúcsúzott és a kocsijához indult. Pierre kikísérte, aztán a kocsinál váratlanul magához húzta és megcsókolta. Ő meglepődött, de csodálkozva állapította meg, hogy inkább zavarba jött, mint mérges lett volna. Jól esett a csók, ami óvatos volt és igen, valami hódolat volt benne, ami megremegtette a szívét, hogy három gyerekkel is képes még romantikus érzéseket kiváltani férfiakból. De aztán észbe kapott, mit művel és sietősen kibontakozott a férfi öleléséből.
-Ezt nem szabad! Ne tegyen tönkre mindent, hiszen olyan jó barátok lettek! – tért vissza hirtelen a kezdeti magázáshoz, beszállt a kocsiba, de a visszapillantó tükörből még a kanyar előtt is a férfi alakját figyelte, ahogy utána néz.

És azóta a nap óta egyszerűen nem tud a férjére nézni, mert a mindig mosolygó szürke szemekbe nézve elemi erővel tör rá a lelkiismeret-furdalás. Amikor idejöttek, az első éjszaka még feledtetni tudta vele a csodás környezet, de már a reggel is  rosszul kezdődött, amikor Reese férje a reggelinél bókolni kezdett neki. Elpirult, ezen aztán nevettek is, pedig nem a bóktól jött zavarba, hanem a gondolattól, hogy mi történt a férfiakkal? Eddig úgy néztek át rajta, mint az ablaküvegen, most pedig egymást érik majd a kísértések? Pierre telefonhívásait azóta a nap óta nem fogadta. Felejteni akart, de nem tudott. Nem a férfi hiányzott neki, eszébe sem jutott volna folytatni ezt a… nem is akarta megfogalmazni, mi lehetett ez a pillanatnyi elmezavar. Az nyilvánvaló, hogy Greggel sem megy ki többet a játszótérre, és ez már nagyobb gond volt, mert ugyan miféle magyarázatot adjon a dologra.
De ez még mindig nem oldja meg a legnagyobb kérdést. Elmondja Robertnek a történteket vagy hallgasson róla örökre és próbálja elfelejteni ő maga is?

A barátságos konyhában Robert és Julie  az ikreket etették. Nem volt könnyű művelet, mert a két kicsi összeszokottan csinált hülyét belőlük. Egymást figyelték és ha egyikük megrázta a fejét a felé tartott kanál előtt, a másik azonnal utánozni kezdte. Ha Chloé visszaköpte a sárgarépa pürét, Will már csak azon gondolkodott, hogyan tudna még nagyobbat köpni. Egy idő után Julie türelmetlenül csapta le a kanalat és felkapta Willt az etetőszékből.
-Ha nem vagy éhes, akkor nem eszel. És most irány az ágy! Elég volt belőletek! – ezzel kiviharzott a kicsivel a karján a konyhából. Robert a szemét összehúzva nézett utána. Chloé pedig megérezve a feszültséget, engedelmesen nyelte a sárga pürét. Amikor végeztek, Robert felemelte és Will ott hagyott cumisüvegével együtt utánuk indult.
A gyerekszobából már messziről kiszűrődött Will keserves sírása. Amikor a férfi benyitott, a kicsi a kiságyban bömbölt, Julie az ablaknál ácsorgott, kezében szorongatva a sötétítő függöny puha anyagát. Robert letette a kislányt is és mindkét gyerek kezébe adta az apró cumisüveget. Hirtelen csend lett a szobában. Julie rájuk sem nézve kisietett.
Néhány perc múlva Robert is behúzta mögött az ajtót. Visszaballagott a konyhába, hogy megpróbálja eltüntetni legalább egy részét annak a disznóólnak, amit a két kicsi evés címszó alatt rendezett, de Julie már majdnem végzett. Amikor a törlőkendőt öblítette ki a mosogatónál, Robert odaállt mellé.
-Beszélünk végre róla, hogy mi a bajod, vagy agyára megyünk még egy ideig a vendéglátóinknak?
-Robert, nincs semmi baj, tényleg. Csak nem tudom, kicsit ideges vagyok, feszült. De ha úgy gondolod, hogy Reese-éknek az agyára megyek, akár haza is mehetünk, hm?
-Julie, te is tudod, hogy most nem mondasz igazat. Egyrészt a füled ugyanolyan piros, mint az enyém, amikor én próbálok neked linkelni valamiről. Másrészt, te is tudod, hogy nem neheztel rád senki, Reese a legkevésbé. Bár, tény, hogy nem érti, miért nem tudod elengedni magad. Valamin emészted magad, ezt még a hülye is látja, és meg kell mondjam, nekem is rosszul esik, amiért nem tudsz megnyílni előttem. Ha nem mondod el, mi a baj, nem tudunk segíteni.
-Jaj, Robert, ne legyél már ilyen átkozottul megértő velem, basszus! Az ember már egészen kényelmetlenül érzi magát ennyi együttérzéstől és törődéstől. Csak egy kis időt adj még, amíg átgondolom a dolgokat, de ígérem, mire lemegy a nap, leülünk is megbeszéljük. Oké?
-Oké! Akkor vacsora után. Mert gondolom, ha ennyire nehéz kibökni, akkor elvenné az étvágyamat, igaz?
Julie nem válaszolt, csak a szemeit lesütve csóválta a fejét.

Reese ebéd közben fürkészve nézte a vendégeiket. Annyira helyesek együtt, de most nyilvánvaló, hogy valami feszültség van közöttük. Amikor a jótékonysági esten találkoztak, Rob és a felesége el sem engedték egymás kezét, a gyertyafényes teraszon összebújva ringatóztak a kiszűrődő zeneszóra, és nem törődve vele, ki láthatja, gyakran csókolták meg egymást. Ennyi gyengédséget összesen nem látott közöttük az alatt a néhány nap alatt, amióta itt vannak. Julie próbált vele udvariasan beszélgetni, főleg a gyerekekről persze, de ez messze nem az a barátnői sutyorgás volt, amire az ismeretségük  és barátságuk alapján számított, amikor meghívta őket. Valami olyan erősen nyomasztotta a lányt, hogy csak a vak nem vette észre. Teljesen kifordult önmagából és bár Robert idáig igyekezett ezt nem észrevenni, de most már nyilvánvaló volt, hogy ő sem hajlandó tovább választ várni a kérdéseire.

Az ebéd kissé fagyos hangulatban zajlott le, aztán mindannyian kiköltöztek a medence mellé a napernyők nyújtotta hűvösbe, hogy a kávét már ott fogyasszák el. Reese a konyhában szeletelte a saját készítésű citromtortát. A zsúrkocsira pakolt, aztán a nappalin keresztül óvatosan tolni kezdte.
A házvezetőnő éppen behozta a postát és az újságokat és a szokott helyre, a kandalló előtti kisasztalra tette. Reese kiválogatta a leveket, a magazinokat pedig a kocsira téve kiballagott a medencéhez.
-Kér valaki egy italt? – kérdezte  meglóbálva a citromlikőrös üveget; és az újságokat az asztalra dobta. Robert szeme már a a gusztusos süteményt figyelte, és oda sem nézve kihúzott egyet az újságkupacból és lapozgatni kezdte. Aztán váratlanul felhorkant, felugrott, a jobb sorsa érdemes sajtóterméket a medencébe vágta és berohant a házba. A többiek értetlenül bámultak utána. Jim kihalászta a magazint és kíváncsian lapozgatta, mi borította ki a vendégüket. Aztán a hangja elakadt és Juliera nézett.

6 megjegyzés:

Evcu írta...

Szia!
Hú hogy megcsappant a komik száma,mindenki ilyenkor megy nyaralni? :D
na de nagyon tetszett a fejezet, bár Juliról ezt nem igazán gondoltam volna... Kíváncsi vagyok hogy pontosan mi is van az újságba, na meg hogy Rob hogy fog reagálni erre az egészre. Remélem azért nem akarod őket nagyon elválasztani...
Várom a kövit :))
puszi.

Henrieme írta...

Azért érdemes elgondolkodni rajta, hogy lehet, hogy ezt történt a valóságban is? Bár nem kedvelem annyira a Kristent, de lehet, hogy felfújták az egészet. (Bár akkor miért ismerte el? ) Na ezt inkább hagyjuk.

A fejezet: nagyon tetszett. Nagyon le tudod írni a hétköznapokat, és nagyon élvezem olvasni. Szinte minden fejezetben van pár sor amit mindig kiragadok. . .

Pusza!

vusi írta...

<33

Golden írta...

vusi ezmiez??? :O ... azt se tudom, hogy lehet ilyen jelet kicsikarni a laptopból :O

vusi írta...

Szivecske akart lenni, duplán :)

zsorzsi írta...

Álompasink akcióban ?

Sajnálom Julit és azt hiszem sajnálni fogom Robot is a következő fejezetben.