"Ha egy könyvet igazán el akarsz olvasni, de még nem írták meg, akkor neked kell megírnod." - Toni Morrison
"Az álom írás, az írás pedig sokszor nem más, mint álom." - Umberto Eco


2014. november 22., szombat

Sziasztok!



Megint túl vagyunk egy történeten, amit talán valóban sziruposan sikerült lezárnom, de hát az ember ne hazudtolja meg önmagát! Vagy mégis? Porcica sorai elgondolkoztattak, hogy egyáltalán képes vagyok-e írni hétköznapi történetet, és abban tudnék-e olyasmit megfogalmazni, ami miatt reggelente úgy döntenétek, hogy ezeket a sorokat olvasgatjátok a reggeli kávé felett. 

Az az igazság, hogy az elmúlt időszakban talán hoztam néhány nem túl gyümölcsöző döntést, ilyen volt például a Facebook-on való megjelenés is. Ugyanis régebben pontosan tisztában voltam vele, hányan nyitnak rám naponta, ez pedig mostanra kissé homályossá, átláthatatlanná vált. A visszajelzésekről pedig – eskü, nem titeket akarlak ezzel macerálni már megint – inkább szót sem ejtek, mert ha a magam szemszögéből nézem, siralmas. Nem az a baj, hogy lelkesítés híján nehezebben megy az írás, mert ha én magam kötődöm a szereplőkhöz és a történethez, ha elég ihlet ér a leglehetetlenebb helyekről, akkor azért a magam örömére szokott menni az írás. De az az igazság, hogy azok a komik, amik oly ritkán érkeznek, segítenének abban eligazodni, hogy az olvasók mit várnak, és hogy az irány, amit én követek összhangban van-e ezzel vagy esetleg totálisan szembe megyek a várakozásokkal. 

Na, mindegy is... ha már úgy döntöttem, hogy nyilvánosságra hozom az írásaimat, nem pedig csak a fióknak írom őket, akkor tegyem ezt megjegyzések nélkül, nem igaz?
Rhea kommentje segített dönteni abban, hogy az előttem heverő több ötletből melyiknek a kidolgozásába vágjak is bele. Nem idézem ide a sorait, de a lényeg, hogy a következő történet talán nem lesz olyan édes és nyílegyenesen egy előre biztos célhoz tartó, mint a korábbiak. Egyelőre így látom, aztán persze lehet, hogy menet közben eluralkodik rajtam a rózsaszín köd és ez is ott végzi majd, mint a többiek. A közeg – sajnos vagy sem – megint nem hazai pálya, nem hétköznapi szereplőkkel, de így talán hihetőbben tudom megírni, mert ugye „messziről jött ember azt mond, amit akar” :)

Jeff és Moira két fiatal, ambiciózus ember, akiknek a Sors szeszélye adott egy nagy lehetőséget, de akik valahogy elakadtak ennek a lehetőségnek a kiaknázásában. Ahogy lenni szokott, az eléjük tornyosuló problémákat nem biztos, hogy a megfelelő módon akarják kezelni, s ezzel, akaratlanul is, sorstársakká válnak. A találkozásuk ennél fogva nem a „meglátni és megszeretni” kategória, sokkal inkább tereli őket a hárítás és tagadás irányába, hiszen a másikat látni olyan számukra, mintha tükörbe néznének, és ez az esetükben több, mint fájdalmas élmény. Hogy aztán ebből az alaphelyzetből a végén mégis mi a fenét tudok majd kihozni, ez egyelőre még a számomra is rejtély, úgyhogy lehet drukkolni, el ne szúrjam! Hétfőn kezdünk! A cím: ZÖLDZUG.

Nincsenek megjegyzések: