"Ha egy könyvet igazán el akarsz olvasni, de még nem írták meg, akkor neked kell megírnod." - Toni Morrison
"Az álom írás, az írás pedig sokszor nem más, mint álom." - Umberto Eco


2018. december 30., vasárnap

Perlekedők 90. fejezet (3 részben)


90.
-Jézusom! Teljesen őrültek vagytok! – sóhajtott Simon, ahogy a barátai nagy vihogások közepette az asztalukhoz letelepedve egy csinos, a riói karneválokat idéző táncoslányt húztak le a színpadról. Mindannyian Simont ábrázoló álarcban feszítettek.
-A barátunknak ez a legénybúcsúja! Kívánj neki valami szépet! – vigyorgott a lányra Marcus, és a szőkeség Sam-mel szemezve engedelmesen Simon ölébe ült és kis helyezkedés után a férfi kezeit a mellére tette. Nem beszélte túl jól az angolt, de azt hamar levette, hogy  egy részeg vőlegény ölében üldögél. Erről árulkodott az a bokréta, amit a dzsekije gallérjára tűztek a többiek. Az övé hófehér volt, a többieké a szivárvány minden színében pompázott. Csak a hülye papírálarc zavarta. Nagyon vicces! Lehet, hogy egy bányarém a srác, azért húzták rá a többiek? Vagy a barátnőjének pont ez a színész jön be? Mindegy is, ha így akarnak bulizni, akkor neki semmi kifogása ellene, de amikor egyikük egy tálca pezsgővel tért vissza a pulttól és egy poharat az ő kezébe is nyomott, akkor azért egy merész mozdulattal lerántotta az álarcot, hiszen így úgysem tudna inni a szerencsétlen. A saját poharának a tartalma itt akadt a torkán. Az álarc  alatt ugyanis az eredeti üldögélt kissé pityókás vigyorral az arcán.  
Simon zavartan kapott az álarc után. Eleinte hülyeségnek tartotta, de amíg az rajta volt, abszolút biztonságban érezte magát, most azonban teljesen lemerevedett és várta a felismerés sikolyát, de a lány, amilyen gyorsan lekapta róla, olyan szerencsétlenkedve próbálta visszaerősíteni. Sorry! – suttogta közben halkan, és Simon hálásan segített az álcázásban, aztán koccintott a lánnyal és könnyedén a fenekére csapva elengedte. Egy zavart Köszönöm-öt bökött ki még, aztán lehúzta a maga poharának a tartalmát. Lehet, hogy ezt már nem kellett volna! – gondolta halk böffenéssel. A szállodában ugyanis söröztek, aztán megérkezett Josh, aki valami északi borzasztót hozott magával, akvavitet, vagy mi a francot, és persze nem hagyhatták pácban a jószívű leendő sógort, aki mellesleg mostanra az irodája kanapéján aludta ki a fejfájós mámorát. A hatás nem volt azonnali, de a taxiban már erősen kóválygott a feje. Azt hitte, hogy itt elüldögélnek majd, nézik a műsort, így a pezsgő és az álarcos kis közjáték felkészületlenül érték. A hirtelen nyelést egy hirtelen gyomorszaltó követte. Szorongatta az asztal szélét és csendesen imádkozott, aztán amikor végre úgy érezte, nem fogja itt a terem közepén szégyenszemre kidobni a taccsot, dobpergés következett és elhalványultak a fények. Egy hatalmas tortát toltak be, amelyen a Game over! felirat díszelgett, rengeteg hab  csillogott a szikrát hányó tűzijáték fényében, aztán az asztaluk előtt megállva hirtelen lerepült a torta teteje és egy kígyótestű táncosnő lépett elő belőle. Ilyen lehetett Salome hétfátyol-tánca – gondolta kissé bamba tekintettel és zúgó fejjel, ahogy próbálta a formás idomok gazdájának már-már akrobatikus mozgását követni. A valószínűtlen álló spárga láttán egy pillanatra átfutott a fején, hogy Anna ezt vajon meg tudná-e csinálni, aztán már csak abban reménykedett, hogy az álarc eltakarja, ahogy szinte elcsurran a nyála a látványtól. A szám végén viharos taps harsant, a táncosnő az ölébe mászott és álarcos fejét szinte meztelen melleihez szorította, aztán nyomott egy csókot az álarcra és kilibbent a színpad mögötti függönyön túli világba. Simonban nem ébredezett vágy, hogy kövesse, annál sokkal gyengébbnek érezte magát. Szerencsére, mert a józan eszére momentán nem nagyon hagyatkozhatott.  A  pincér a torta sértetlen részéből nagy szeleteket vágott és eléjük szervírozta, aztán Tom hozzáhajolt és körbemutatva a teremben közölte, hogy osszák szét a vendégek között. Mindenhonnan lelkes taps és kiabálás hangzott, ahogy sok boldogságot kívánnak az ismeretlen szerencsétlennek, aki feladva boldog agglegényi státuszát, a házasság rabigájába hajtja a fejét.
*
Valamikor a hűvös hajnalban a taxi megállt a ház előtt és Simon még mindig az álarcban botladozva a bejárat felé tartott. Zsebében kotorászva megtalálta Anna kulcsát, amiért az utolsó pillanatban még visszalépett, aztán lassú, szinte fájdalmas mozdulatokkal elkúszott a lifthez és igyekezett leküzdeni gyomra háborgását, ahogy az hirtelen megindult alatta. Odafönt olyan sokáig kotorászott a zárban, hogy azt hitte, Anna fogja előtte végül kinyitni az ajtót. De a lakásban néma csend honolt. Szerencse, hogy jó esetben az embernek csak egyszer van legénybúcsúja, vigyorgott rá az elgyalázott hasonmásra az előszoba tükrében, mert túl nem élne még egy ilyen éjszakát – nyögött, ahogy az üres ágyat meglátta. Aztán észrevette a nyitott teraszajtót és tétovázva megállt. Előbb a fürdőszoba! – döntötte el, aztán könnyített magán, megmosakodott és ruháit ledobálva, egy szál semmiben a terasz felé indult.
Odakint a lány dús haja úgy terült szét a fehér párnán, mint valami folyondár. Szinte azt várta, hogy  az ágy oszlopaira felcsavarodva lássa kúszni, amikor a takaró megmozdult Anna mellett, és ettől agya egy rejtett zuga gondolkozni próbált. Anna nincs egyedül! – vonta le végül a következtetést, és megfeledkezve róla, hogy nemes meztelenségében ácsorog az ágy mellett, megköszörülte a torkát. –Szia! Ide bújhatok, kicsim?  Van itt még hely egy fáradt vándornak?– kérdezte reményei szerint halkan, de a párkányról felröppenő ijedt galamboknak erről alighanem más volt a véleményük. A következő pillanatban két kerek szempár pásztázta végig a hajnali hűvösben lassan cidrizni kezdő testrészeit. Minden testrészét! -Jézus! – hallatszott kánonban az ágy felől, mire a férfi részegen elvigyorodott. –Én vagyok!
-Azt látom – kuncogott Anna és a feje alól kikapva a párnát, Simonhoz vágta. –Legalább takard el magad! Adél, te pedig le ne vedd a szemed a Margitszigetről! Értve vagyok?
-Na, az nem ilyen érdekes, ott mindenki alszik, de itt ébredezik valaki! – kuncogott a nővére, és Simon agyába, ha lassan is, de eljutott a beszélgetés lényege. Lenézett és belesett a párna puhaságába meredező testére, aztán újra, immár elpirulva elvigyorodott: - Hoppá!
-Életem! Megtennéd mindannyiunknak azt a szívességet, hogy bemész és felhúzol magadra valamit? Akármit! – sóhajtott Anna, küzdve a hangos vihogással, amit ez a képtelen helyzet csalt elő belőle.
-Hogyne aranyom! Máris! – készségeskedett Simon és hátraarcot vágva kicsit bizonytalan léptekkel, de bemasírozott a szobába. Pucér fenekének látványa végképp felébresztette a lányokat. Némi zörgés, matatás után újra megjelent, de ettől Annát a köhögés kapta el, Adél pedig nemes egyszerűséggel a vihogástól sírva hanyatlott vissza az ágyra. A fehér sportzokni sokat takart, de még többet mutatott.
-Simon! – csuklott el Anna hangja. Azonnal gyere ide! – emelte föl maga mellett a takarót és a férfi hálásan bújt be mellé a menedékbe. Ezzel egyidőben Anna odébb tolta a nővérét, aki halk huppanással pottyant ki az ágy túloldalán a kellemes meleg fészekből.
-Adél, tied az ágyam. Odabent! – mutatott a lány a szoba felé és a nővére a könnyeit törölgetve belépdelt a lakásba. Az ajtónál azért nem hagyta ki, hogy vissza ne szóljon: -Simon, nem is emlékeztem, mennyire jó feneked van! Mondtam is Annának, hogy szerencsés nő, és most láttam csak, hogy mennyire – azzal behúzta maga mögött az ajtót, hogy a húga felháborodott nevetését, és a férfi álmos és spicces dörmögését már ne hallja. A kép mindenesetre valami régi emléket hívott elő benne, ezért aztán kinyitotta a hűtőszekrényt és a maradék hideg rozét hosszú kortyokban csak úgy az üvegből felhajtotta. Eddig megúszta, hogy ne kísértse az emlék, nagyon remélte, hogy ez ezután is így lesz.
*
Amikor reggel felébredtek, Anna a férfi mellkasához bújva kuncogva idézte fel a korábbi pikánsan vicces és valahogy mégsem kínos pillanatokat. Simon csendben masszírozta fájó homlokát. Emlékezett ő is, hogyne emlékezett volna, bár most kivételesen jobban szerette volna, ha azok a percek örökre elvesznek valahol a tudata mélyén. Kicsit feszengve gondolt rá, milyen lesz a reggeli találkozás Anna nővérével, de az agyalása feleslegesnek bizonyult, amikor egy lepedőbe csavarva elhúzta az ajtót és óvatosan belesett a szobába.
-A nővéred már elment – közölte Annával, aki az ominózus fehér zoknit lóbálva jött utána. Az inkriminált ruhadarabot a takaró alatt azonnal lerántotta róla és ezzel majdnem megadta a pillanatnak a kegyelemdöfést, mert a férfi abban az állapotban csak a fogát összeszorítva állt ellen a késztetésnek, hogy el ne élvezzen a hirtelen mozdulattól.
Az ágy bevetve, az asztalon friss kávé gőzölgött és néhány sütemény a szemközti kávézóból. Igazán figyelmes testvér – mosolygott Simon, egészen addig a pillanatig, amíg fel nem fedezte a csészéknek támasztott kis üzenetet: Hálás köszönettel a hajnali peep-showért! Anna nevetve dobta félre a kis cédulát, aztán öntött a kávéból és az ágy végébe telepedve megpaskolta maga mellett a matracot.
-Na, akkor mesélj! Milyen volt a legénybúcsú?
-Nem tudta tartani a száját, mi? – vágott egy grimaszt Simon, bár őszintén szólva a szíve mélyén sejtette, hogy teljes titokban úgysem lehet tartani a dolgot Anna előtt az utolsó pillanatig.
-Hát, ma sem bírja jobban az italt, mint néhány évvel ezelőtt, úgyhogy igen, elszólta magát, de aztán bármennyire csiklandoztam, nem volt hajlandó engedni az inkvizíciónak és nem árult el egyetlen részletet sem. Úgyhogy csak a lényeget tudom, de minden más még mindig meglepetés lesz.
-És nem haragszol? – emelte fel a lány állát a férfi, hogy jól lássa a szemeit, amikor válaszol erre a fontos kérdésre.
-Nem őrültem meg! – forgatta a szemét Anna. –Miért haragudnék, amikor a pasi, akiért odavagyok, el akar venni feleségül? Egy rendes esküvő előtt alighanem úgyis egy hárpia vált volna belőlem a szervezés miatt, úgyhogy csak hálás lehetek, amiért ettől megkíméltél. És ha jól emlékszem, út közben utalgattál te is valami hasonlóra, csak túl süket voltam, hogy meghalljam a szavak mögötti értelmet. De nem, nem haragszom. Boldog vagyok! Még akkor is, ha a vőlegényem a pucér fenekét mutogatja boldog-boldogtalannak.
-Nana, nekem úgy tűnt, Adél sem volt boldogtalan, te pedig még annyira sem – tette le a csészéket Simon, miközben sejtelmesen búgó hangjával máris beburkolta a lányt, és a lepedővel mindkettőjüket betakarva hozzásimulva ledöntötte az ágyra. –Ne haragudj, hogy kicsit becsíptem, de a fiúk tettek róla, hogy elsirassam a legényéletemet, tulajdonképpen még jó, hogy nem keringek azóta is a városban egy taxi hátsó ülésén. Szerencsére még az elején bemondtam a címedet, mert lehet, hogy menetközben elfelejtettem volna – mormolta bele a lány bőrébe, aztán a forró szája által bejárt területeket a kezével is felfedezte, végül ráhengeredett és a matracba nyomva a szemébe nézett:
-Akkor igent fogsz mondani?
-Talán. Ha megkérdezel… - mosolygott rá a lány és megemelte a csípőjét.
-Megkérdezlek.
-És mikor?
-Hamarosan.
-És hol?
-Majd meglátod. És miután már minden kérdésedre válaszoltam, gyere, mondj most is igent nekem! – suttogta neki szenvedélyesen, aztán minden különösebb előjáték nélkül széttolta térdeivel a lány lábait és elmerült a hívogató forróságban.
*
-Azt hittem, a Bazilikában lesz. Vagy a Mátyás-templomban  -  mormolta Anna, ahogy a bérelt kocsival lassan elhagyták a várost.
-Ott szeretted volna? – nézett rá Simon, miközben a gyomrában apró görcs jelentkezett. Talán mégsem volt olyan jó ötlet mindenről neki döntenie…
-Nem, nem igazán. Inkább egy tengerparton. Nem tudom, miért, de tetszett az ötlet, hogy a víz ott nyaldossa körülöttünk a fövenyt, miközben mezítláb örök hűséget fogadunk egymásnak. Nyilván túl sok romantikus filmet láttam – vont vállat a lány.
-Hát, ha beéred a magyar tengerrel, akkor azért a tengert kipipálhatjuk – motyogta Simon, mire Anna rákapta a tekintetét.
-Akkor ezért megyünk Tihanyba? Ó, Simon! Te egy zseni vagy!
-Akkor jó lesz? – nézett felé reménykedőn, mire Anna elnevette magát:
-Veled? Bárhol, bármikor, bárhogyan! Csak a ruhámra vagyok kíváncsi, mert Adélt ismerve, valami divatbemutató kifutójára illő cuccot választott, az meg elég furán fog festeni a tóparton, de mindegy. Arról nem is beszélve, hogy egy hosszú ruhában, lapos cipőben olyan leszek, mint egy törpe, magassarkúban meg nyilván nem lehet a tóparton bukdácsolni…
-Hát, erről nem tudok nyilatkozni, mert még én sem láttam, mert azt mondta, nem szabad a vőlegénynek a menyasszonyt az esküvő előtt a ruhájában látni. – Azt nem tette hozzá, hogy nyilván nem valami hagyományos esküvői csodára kell számítsanak, ha rajta lenvászon nadrág és ing lesz csupán. …-Erről jut eszembe, szerinted vannak nudista esküvők? – kuncogott vidáman, mire Anna gyengéden vállon bokszolta.
-Az igazán elegánsak ott is magukra kapnak egy zoknit, egy fehér zoknit.
A nevetés egészen a szántódi révig elkísérte őket. A kompon alig voltak rajtuk kívül, a szeptemberi nyárvégi forgalomban nyugodtan állhattak a mellvédnél és a komp által keltett hullámokban halászó sirályokat nézték összesimulva. Aztán feltűnt előttük a tihanyi kikötő és visszaültek a kocsiba, hogy hamarosan csatlakozzanak a rájuk váró családtagokhoz.

90. fejezet 2. rész
-Ez a ruha egy álom! – simogatta Anna párásodó szemekkel a csípőjén lágyan leomló anyagot, ahogy a tükör előtt forgolódott. A fehérrel hímzett könnyű fehér anyag bármelyik tengerparti esküvőn tökéletes lett volna - és most az időjárással is úgy tűnt, szerencséjük lesz, mert a nap már magasan járt és ontotta a meleget. Előző nap este beborult az ég, feltámadt a szél és mindannyian idegesen lesték az időjárás-előrejelzést, ami ugyan megnyugtató híreket közölt, de biztosak mégsem lehettek benne. Amikor megérkeztek, Simon szülei, nővérei, Steph és Donald izgatottan fogadták őket a fogadóban, aztán egy könnyű vacsora után elköszöntek és mindenki korán lefeküdt. Ők külön szobát kaptak, amely egybe nyílt ugyan, de  kőkemény elhatározással az ajtó két oldalán maradtak, és hátukat az ajtónak vetve a fél éjszakát átbeszélgették. Még nem tudták, mi vár rájuk a nagy napon, Adél csak az utolsó pillanatban volt hajlandó megmutatni a ruhákat, így aztán viccelődve próbálták kitalálni, hogy Anna testvére mennyire ismeri őket, az álmaikat és a tűrőképességüket. Hajnal volt már, amikor halk suttogással búcsút vettek egymástól és aludni tértek. Nyugtalan álmokkal, de várakozásteljesen.
Claire kedvtelve nézte Annát a fotelból, ahol egy pohár Martinit kortyolgatott, amit Adél nyomott a kezébe. Leendő menye egyszerűen csodaszép volt, sötét haját kicsit felcsíptették, virágokat fontak bele, barnára sült bőrén pedig szinte világított ez a csodás finom anyag. Ahogy közelebbről megnézte, magyaros népművészeti minta volt rajta, csak a szokásos színes tarkaság helyett hófehérrel kivarrva. Mestermunka volt, el kellett ismerje, pedig már fente a nyelvét az egyszerű vidéki esküvő miatt, de még időben ráébredt, hogy ennek is meglehet, sőt máris megvan a maga varázsa. Például ez a páratlan ruhadarab. Anna nővére egy nagy házat bérelt ki nekik, Anna apjának, Simon vendégeinek a belső tó partján; a fiataloknak meg egy fogadóbeli szobát, ahol állítólag már korábban is laktak, amikor a fia itt forgatott. A két lánya ügyes kezekkel fonta bele a lány hajába a selyemvirágokat, amik megszólalásig olyanok voltak, mint a csokor üde margarétái. Anna mezítláb állt és éppen kérdezett valamit a testvérétől magyarul, amit ő nem értett, de Adél nevetve tűnt el a másik szobában és egy kisebb dobozzal tért vissza. Egy hófehér kis papucscipő volt benne, aminek a láttán a húga hálásan borult a nyakába. Aztán óvatosan, hogy Lizáékat ne hátráltassa a kényes műveletben, lábával kitapogatta a kis cipőket és belebújt. Látva az ő értetlen tekintetét, elmagyarázta, hogy már csak azért szorongott, hogy milyen kényelmetlen cipőben kell majd végig botladoznia a füvön, és Claire azonnal értette is, miről beszél. Ő maga is csendes hálát rebegett a férje előrelátásának, amiért szólt, hogy ne valami elegáns cipőt hozzon, ezért egy világoskék lapos kis cipőt is magával hozott, ami remekül passzolt a virágmintás ruhához, amit a szertartásra választott.
A másik szobában Richard és József elégedetten járták körbe a vőlegényt. Mindketten világos öltönyben feszítettek, nyakkendő nélkül, amiért nem győztek elég hálásak lenni ebben a melegben. Simon fehér lenvászon nadrágban és könnyű, finom anyagból készült bő ingben állt előttük, lábán egy egyszerű fehér tornacipővel, amire valahányszor ránézett, vigyorogni kezdett. Az ing azonban igazi művészeti remek volt, amit bárki láthatott, aki közelebbről megvizsgálta. A galléron és a kézelőn, amiben a bő ujj ráncolódott, fehér selyemmel hímzett minták fonódtak egymásba. Haját saját kezűleg túrta korán reggel és azóta se nagyon látta fésű, de éppen így lett tökéletes. Amikor az órára néztek, Richard bólintott, itt az idő. A zsebére csapott, a gyűrűs doboz a helyén volt, így aztán egy mély sóhajjal elindultak.
A tóparton egy kis sátor fehérlett, oldalain fehér fátyolszövet hullámzott a könnyű szélmozgásban. Az anyakönyvvezető már ott várakozott. A sátor előtt pedig a négy jómadár, mindegyikük hasonló öltözékben, mint a vőlegény, csak mogyorószín nadrággal és fehér inggel, amelyeket nem díszített hímzés. Stephanie izgatottan karolt bele Donaldba, aki szintén világos öltönyben feszített. Simon az apjával megállt a sátor előtt, szégyenlősen vigyorogva a többiekre, akik elismerésük jeléül az ujjukat mutatták, aztán Sam lefelé fordította az ujját, jelezve, hogy ezzel a szertartással a barátja halálra ítéli magát. A többiek egyszerre csapták nyakon. József a ház előtti parkoló szélén várta a lányát, aki Simon anyjának és testvéreinek karéjában megjelent az ajtóban. Előtte Adél jött, teljesen eltakarva előlük a lányt. Az apjához érve rámosolygott, aztán Joshba karolva előre ment a többiekhez. Claire pedig a lányokba karolva ment előre a pavilonhoz. József  a karjára fonta a lánya kissé remegő kezét, kisimított az arcából egy nemlétező hajszálat és nagyot sóhajtva csak annyit mondott: -Csodaszép vagy! Bárcsak anyád is láthatna! – aztán a meghatottságát álcázva, szipogott egyet és a rájuk várakozók felé fordult. –Indulhatunk? kérdezte meg a lányát, aki pírban égő arccal csak bólintott, így aztán elindultak.
Simon megbűvölve nézte Annát. Amióta csak ismerte, az egyik legszebb nőnek látta, akivel eddig találkozott, de most egyszerűen el volt bájolva. Azt hitte, teste minden centiméterét ismeri, de ez a légiesen karcsú tünemény mégis elvarázsolta. A hosszú, de lenge ruha úgy simult a testére a könnyű szellőben, mintha eggyé vált volna vele. A napfényben megcsillantak a fehér hímzőselyem szálai, és árulkodóan villantak át a karcsú lábak is a hátulról érkező fényben. A hajában a selyemvirágok úgy tündököltek, mintha csak az imént tépték volna le a réten és játékos kezek tűzték volna a sötét fürtök közé. Könnyű, határozott léptekkel közeledett feléje, szemében annyi szerelemmel, ami a legszebb ígéret volt a jövőjükre nézve.
Anna képtelen volt nem mosolyogni. A férfi, aki arra várt, hogy őt magával ragadhassa egész életére, még talán soha nem volt ilyen vonzó, mint ebben a fehér, vízpartra illő ruhában. Ha valaha is úgy gondolta, hogy ő tengerparti esküvőt szeretne, akkor Simon ezzel a szertartással a legtitkosabb vágyait is valóra váltotta. A kis pavilon mellett a tihanyi belső tó vize nyaldosta a fövenyt, amit jó másfél méteres szélességben aranyló homok borított. Nem emlékezett, hogy ez régen is így volt-e, ha nem is fű, de valószínűleg sötét, balatoni homok és hínár borította korábban azt a partszakaszt, de most gondos kezek világos homokot gereblyéztek el a parton. Fejük fölött szikrázóan ragyogott a nap, azúrkékre festve az égboltot, és előttük a tó vize zöldesen csillogott. Tökéletes volt.
József a fiatal férfi kezéért nyúlt és meghatott hangon csak annyit suttogott: -Az egyik legdrágább kincsemet bízom rád. Vigyázz rá nagyon és legyetek nagyon boldogok! – aztán összefonta a fiatalok kezét, rámosolygott a lányára, egy puszit nyomott a homlokára, majd félreállt a másik lánya mellé.
Az anyakönyvvezető mosolyogva figyelte az érzelmes jelenetet. Nap mint nap találkozott szerelmes, örök hűséget fogadó fiatalokkal, de ezek ketten szinte ragyogtak a boldogságtól. Megköszörülte a torkát és kérte a tanukat,hogy lépjenek a házasulandók mögé. Marcus és Adél megilletődötten léptek elő. Marcus leginkább, hiszen a fiúk között sorsolással dőlt el, ki legyen Simon tanuja, mert egyiküket sem akarta megsérteni a választásával. A kétnyelvű szertartás megkezdődött. Simon erőteljes Yes-e és megbicsakló Igen-je mellett Anna szégyenlős Igen-je, és kuncogós Yes-e mosolyt csalt a velük ünneplők arcára is. I do – mondták ki mindketten az ígéretet, hogy ezentúl jóban-rosszban egymás mellett állnak. Richard a kellő pillanatban odanyújtotta a gyűrűket, amiket a fogadalmat elismételve egymás ujjára húztak, és nemsokára, a felszólítást éppen csak megvárva két bódult szerelmes forrt össze egy hosszú csókban, akiket a világ mostantól Mr. és Mrs. Carmichelként ismerhet majd.
A papírok aláírása után mindannyian felsétáltak az apátsághoz, hogy a fiatalok Isten színe előtt is megerősítsék fogadalmukat, és a csodás panorámában gyönyörködő turistákkal nem törődve, boldog csókkal fogadták a fiúk jóvoltából rájuk záporozó rizsesőt, majd az ismeretlen szerelmeseknek kijáró ovációt és tapsot.
*
Mire a templomból visszatértek a tópartra, a pavilont átalakították. Eltűnt a hivatalos részhez használt asztal, helyét sörpadok és asztalok foglalták el, amelyek roskadoztak a finom falatoktól. Mellette egy hatalmas hordóban rengeteg jég között hűltek az italok, a sátor sarkában pedig néhány gitár és takarók bújtak meg felhalmozva. A tóparton fáklyák álltak, készen rá, hogy az este közeledtével meggyújtsák őket. De most még a napernyők árnyékában hűsölve zöttyentek le mindannyian a takarókra, lerúgva a cipőket, mint egy kellemes pikniken. Simon barátai elkattintottak néhány fotót, aztán Richard is körbejárt, hogy megörökítsen minél több pillanatot, végül Donald vette át tőle a feladatot, hogy az örömapa is ott feszíthessen a képeken.
Anna az egyik takarón üldögélt, ölében Simon feje, aki az ingét kissé kigombolva, lehunyt szemekkel élvezte a napfényt és a nyugalmat, ami a különleges esemény ellenére velük maradt. Valamikor régen, most úgy tűnt, a történelem előtti időkben, ő már egyszer elgondolkodott rajta, hogy megkéri egy lány kezét, aki akkoriban a legjobb barátja és egyben kolléganője volt. Amikor eljátszott a gondolattal, az egész aktus valahogy üldöztetésnek tűnt, talán azért nem is hozta szóba, mert megijedt attól a cirkusztól, ami követte volna. De most itt hevert a felesége ölében, tökéletesen elégedetten, a családjától és a legjobb barátaitól körbevéve és egyszerűen csak boldog volt. Ha ez a házasság semmi mást nem tartogatna neki, már ezért az élményért megérte. De biztos volt benne, hogy még nagyon sok ilyen békés pillanatban osztozhatnak majd, nem igazán tudta volna megfogalmazni, miért, de Anna közelében ebben biztos lehetett.
A férfi az oldalára fordult és Anna tekintetét keresve lágyan végigsimított a lány hasán. -Mrs. Carmichel! Mi a véleménye a tervemről, hogy itt, ebben a békés kis Paradicsomban indítsuk útjára az első szülöttünket?
-Hát, ha ezidáig nem sikerült volna, valamiért én is úgy érzem, ma éjjel itt a parton garantáltan sikerülni fog. Feltéve, ha a családjaink megteszik nekünk azt a szívességet, hogy időben aludni térnek. A barátaiddal kapcsolatban vannak ugyan fenntartásaim. Azt hiszem nem véletlen, hogy az a rengeteg gitár ott vár a sorára – biccentett a sátor sarka felé.
-Oké, egy kicsit játszunk, énekelgetünk, mert nem foszthatom meg őket a magyaros betyár-romantikától itt a tóparton, de ha másként nem megy, én aludni küldöm őket. Látni akarlak ebben a tóban, a virágokkal a hajadban;… Jézus, már a gondolattól is szűk lesz a nacim.
-Talán kérjünk Adéltól egy kis jeget! – kacsintott rá a lány, mire Simon felmordult:
-Adél már így is éppen eleget látott, még  sokat is, istenem, el nem tudom neked mondani másnap milyen zavarban voltam.
-Hát, végül is, látott ő már ilyet… - mormolta Anna. Nem gondolta volna, hogy a régi történet a mai napon is felbukkan, de a nővére felé nézve boldognak látta, ahogy az ő vöröshajú, szakállas vikingjébe kapaszkodva beszélget Simon nővéreivel. Ezzel az esküvővel pedig nem is bizonyíthatta volna ékesebben, hogy tényleg sok boldogságot kíván nekik és örökre feledni akarja a valaha történteket.

90. fejezet 3. rész
-Sok boldogságot, srácok! – telepedett le melléjük Tom és a telefonját mutatta, ahol Sylvie és Marlowe dobott puszit a sebtében összemontírozott képen az ifjú párnak. –A lányok üdvözletüket küldik és nagyon remélik, hogy hamarosan személyesen is átadhatják a puszijaikat.
-Ó jaj, most olyan lelkiismeret furdalásom van – sóhajtott Anna. –Marlowe igazán csodás kis koszorúslány lehetett volna.
-Az lehetett volna, de ők most New Yorkban vannak, mert Sylviet oda szólítja a kötelesség; én viszont nem voltam hajlandó még heteket vagy hónapokat várni az esküvővel. Ráadásul akkor már csak korcsolyában mondhattuk volna ki a boldogító igent – nyomott Simon egy puszit a lány szabadon hagyott nyakára. A könnyű kis borzongást, amit kiváltott, mindketten érezték és egymásra mosolyogtak. Ebben a mosolyban olyan ígéret volt, amelynek a hevét még Tom is megérezte.
-Hé, csak lassan gyerekek, én facér vagyok és irigy, szóval ne piszkáljátok fel bennem az alvó oroszlánt! – vigyorgott rájuk, mire Anna szégyenlősen odébb húzódott, de Simon a pillanat tört része alatt húzta vissza magához.
-Nehogy komolyan vedd! Amikor az ő esküvőjük volt, nagyjából onnantól nem hagyták abba a csókolózást, ahogy a pap felszólította őket. Már a fák levelei is belepirultak abba, amit műveltek. Mi kifejezetten szolidak vagyunk hozzájuk képest.
-Jah, mert ősz volt – vont vállat Tom és elmerengett azon a napon… Az emlékek nyilvánvalóan kellemes házimozit jelentettek. –De azt azért remélem tudjátok, hogy odahaza kaptok majd hideget-meleget ezért a titkon lebonyolított esküvőért.
-Az már nem izgat – vont vállat Simon. A lényeg, hogy ez tökéletes volt, Adélnak még külön meg kell köszönnünk, hogy végig tudta csinálni anélkül, hogy híre ment volna a dolognak.
-Már nem haragszol, hogy a lényeget kikotyogta? – simogatta meg Anna a férfi állát, aztán a szájához érve csillogó szemekkel nézte, ahogy a férfi nyelve végigsiklik az ujján, aztán finoman ráharap.
-Talán még reméltem is, hogy megteszi. Mert belőled kinéztem, hogy ha teljesen váratlanul ér a dolog, még képes vagy és nem-et mondasz – kacsintott rá a férfi.
-Hát, lehet, hogy megizzasztottalak volna, de a végén hagytam volna magam meggyőzni –mosolygott Anna, és Tom fején átfutott, hogy még a legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy a barátjának ilyen romantikus, játékosan felszabadult oldala is van nők közelében. Mindig kicsit félénk volt, aztán ezt a félénkséget bénasággal vagy idétlenséggel próbálta leplezni. Most azonban tisztán csak szerelmes férfi benyomását keltette, aki nem fél az érzelmeit kimutatni.  Jó hatással van rá Anna, ez nem is kérdés. Persze, a java még előttük van. Ha megkezdődnek a hétköznapok, még új és valószínűleg kevésbé szimpatikus vonásaik is felszínre kerülnek majd. Zengett a ház náluk is otthon eleinte, amikor Sylvie olyan nevetséges dolgokhoz kezdett ragaszkodni, mint a lehajtott wc-fedél és a cipősszekrénybe elrakott cipők. Mert ezek az apróságok klasszul lapítanak a kezdeti együttéléseknél, valahogy csak az a francos házassági papír hozza felszínre őket. Nem is értette miért.
Amíg ő a gondolataival volt elfoglalva, a másik kettő újra elmerült a maga kis világában, Anna szőlőszemekkel etette a férjét, egy-egy nagyobb szemet csókolózva roppantottak szét és osztoztak meg rajta. A szájában összefutott a nyál, ahogy arra gondolt, ezt ők Sylvievel még sosem csinálták. Hát, hiába, jó pap is holtig tanul, tartja a mondás és csendben felkelt, hogy a többiekkel megbeszélje a másnapi indulást.
Marcus az egyik asztalnál könyökölve nézte az ifjú párt a távolból. Látta, hogy Tom ott hagyja őket és magában epésen meg is jegyezte, hogy éppen ideje volt, mert innen már úgy nézett ki, mintha harmadiknak akarna beszállni a buliba. Nem tudta volna megmondani, mi a baja tulajdonképpen, de nem érezte magát jól a bőrében. Ha nagyon nevén akarta volna nevezni a dolgot, talán az irigység lett volna a jó kifejezés rá. Igen, irigy volt. És ez meglepte, mert szakmailag sosem érzett ilyet. Simon a zenét félretéve a filmre koncentrált, ami nem az ő közege volt, így színtiszta örömmel gratulált neki minden újabb siker után, de ez a pillanat most más volt. És teljesen irreális, ezzel tisztában volt. A nőknél sikere volt, úgy váltogatta a barátnőit, mint más férfiak a fehérneműjüket, és eddig a percig ez így is felelt meg neki. De most látva annak a kettőnek a külön kis világát, amiben elmerültek és kívül rekesztettek mindenki mást, most irigyelni kezdte ezt a különleges kötődést, ami feledtetni tudta a barátjával, hogy innentől nem létezik majd más nő, csak Anna. Hogy tudja ilyen könnyedén és önként elfogadni ezt a csapdát? És ő miért nem képes erre az érzésre?
Tom zökkent le mellé a padra, és ő a sörébe bambulva nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy megkérdezze tőle: -Hogy tudtok egyetlen nő mellett lehorgonyozni? Nem hiányzik, hogy néha egy másik test, más színű haj, más ízű száj feküdjön mellettetek az ágyban? Hogy mást mondjon, másként érjen hozzád? Hogyhogy nem unjátok meg egy idő után?
Tom töltött magának egy barackpálinkát, amit egyetlen nyelettel leküldött a torkán. -Őszinte legyek? Néha hiányzik. A férfi vadásznak született. De vannak dolgok az életben, amik megérik az áldozatot, ha ez a jó szó a házasságra. Gondolj bele, az egészet azért találták ki, hogy a férfiak elvileg biztosak legyenek benne, az utódaik tényleg az övéik. Oké, erről az idők folyamán bebizonyosodott, hogy erre nem lehet garancia egy házasságlevél, de azért ideális esetben a párokat bizonyos határok közé szorítja. Az ember akaratlanul is meg akar felelni évszázados, évezredes elvárásoknak is, azon túl, hogy egy legbelső kényszernek, amit úgy hívnak: Becsület. Persze, ez igaz lehet akkor is, ha nincs papírod arról a kapcsolatról, de valahogy a papír hangsúlyosabbá teszi. Nem tudom, de valahogy így érzem. De hogy visszatérjek az eredeti kérdésedre, a hűség nem olyan rossz dolog, mint képzeled. Évek múlva is fel lehet fedezni valami újat, valami izgalmasat, persze, talán tudatosan kell is törekedni erre a vágyra és nem szabad hagyni, hogy unalomba fúljon az egész. Az ember idővel átértékel dogokat. Egy olyan meghittség alakul ki, ami többet ér annál az izgalomnál, ami kezdetekben jellemezte a kapcsolatot. … Hát, szóval ilyen az, amikor megtalálod azt a nőt, akivel vágyni kezdesz erre a nyugalomra. De amíg a nő nem jön, addig nyilván a vadász-ösztön az erősebb.
Marcus elképedve nézett rá. Örökké ökörködő barátjától ennyi komoly gondolatot az elmúlt sok-sok évben összesen nem hallott. Talán tényleg van benne valami, ha a megfelelő nő mellett kiköt az ember, akkor az esze is megjön idővel? Vagy csak a kor tenné? Á, az biztos nem, mert akkor neki kéne itt okosakat mondania, nem pedig összezavarodva ülni és hülyeségeket kérdezni. Nagyon sóhajtott, és rámutatott a hosszú nyakú muris üvegre, amiből Tom az előbb töltött. -Tölts nekem is egyet, ha attól a cucctól lettél ilyen okos! És ha már a kezedben van, tölts a többieknek is, mert ahogy elnézem, mindannyiunkra ráfér, hogy egy kicsit más szemmel kezdjünk szétnézni a világban. Túlságosan is irigylésre méltónak tűntök Simonnal egy ideje. Itt az ideje, hogy kipróbáljuk, tényleg így van-e.
*
A délután úgy szaladt el, mint egy pillanat. A társaság felszabadultan heverészett a fűbe terített takarókon, a fiúk néha zenéltek kicsit, Lizzy és Anna is bekapcsolódott az éneklésbe, aztán mindenki legnagyobb elképedésére Richard is dúdolgatni kezdett. Claire nevetve csókolta szájon, hogy elhallgattassa. Donald és Steph tátott szájjal nézte a máskor összegubancolódott idegcsomóként viselkedő Simont, ahogy ellazultan, a nadrágszárat felcsavarva bóklászott a tóparton Annával, aki a drága ruhát felcsippentve tocsogott mellette a bokáig érő vízben. Kis kavicsokat szedegettek, aztán nagy nevetések mellett kacsáztatni próbálták a víz színén. Egy-egy sikeresebb próbálkozást boldog csókkal ünnepeltek meg, végül visszasétáltak hozzájuk és lerogyva a takaróra belefolytak az éppen zajló beszélgetésbe. Idővel meggyújtották a fáklyákat, Simon nővérei összeszedegették a papírtányérokat és poharakat, aztán lassan szállingózni kezdtek vissza a ház felé. Claire Richardot ébresztgette, aki halkan hortyogva feküdt mellette. Sam és Bobby a gitárokkal a kezükben ballagtak fel a házhoz. Josh Józsefet átölelve magyarázott valamit kissé pityókás hangulatban, aminek láttán többen vigyorogva tették fel a kérdést, hogy netán újabb esküvő van-e a láthatáron. Adél a szemét forgatva karolt bele a barátjába, aztán úgy döntött, ha Claire-nél bevált, akkor ő is csókkal fojtja bele a pasijába a megállíthatatlanul ömlő szövegáradatot. Az egész társaság az ifjú párból sugárzó boldogság ködében, jó hangulatban készülődött az esti pihenéshez. Ők ketten pedig lassan magukra maradtak a parton. Senki nem búcsúzkodott tőlük, csak csendben, szinte észrevétlenül hagyták, hogy a kellemes délután után végre zavartalanul övék lehessen az este és az éjszaka.
-Ez jobban sikerült, mint ahogy valaha is álmodoztam róla – sóhajtott Anna a csillagos égboltot nézve.
-Idáig. De most valami úgy tűnik, belekavar a terveimbe – mormogott Simon, mire a lány meglepve nézett rá.
-Micsoda?
-Ez - simított végig a férfi a lány kissé libabőrös bőrén. –Ezt nem kalkuláltam bele, hogy ilyenkor már hűvösek az esték és az éjszakák, bármilyen szép napos idő volt.
-Tényleg – borzongott meg könnyedén a lány, bár ő a maga részéről betudta volna az enyhe remegést a férfi közelségének, de most, hogy Simon felhívta a figyelmét rá, már ő is érezte, ahogy a levegő kissé nyirkosra hűl és beszivárog a vékony ruha alá. –Hát, akkor a nászéjszakánkat kénytelenek leszünk ágyban, puha párnák között, teljesen konvencionálisan eltölteni – vigyorgott a férjére, akinek felcsillant a szeme.
-Hát, talán a konvenciók ellen tehetünk valamit. De gyere, mert a végén még megfázol! – húzta fel a lányt, aztán amikor Anna felszisszent, ahogy vékony kis cipőjében rálépett valami keményre, a férfi az ölébe kapta és úgy vitte a ház felé.
-Hát ti? – nézett rájuk csodálkozva Adél, amikor megjelentek a hallban.
-Nagyon lehűlt az idő, nem akarom, hogy megfázzon a feleségem – csókolta meg Annát a férfi, és a szobájuk felé indult vele. Adél titokzatos kis mosollyal nézett utánuk, aztán ment, hogy intézkedjen, nyugodtan felpakolhatnak mindent a partról.
*
-Nem láttad Annát? - kapott Adél karja után Simon, aki nyitott, lobogó inggel és mezítláb bukkant fel egy fél óra elteltével. A lány már éppen indult volna a saját szállásukra, ahol a szülők és Josh már nyilván lepihentek.
-Az előbb itt vitted a karodban. Talán gondold végig, hol tetted le, nyilván ott kéne keresned – vigyorgott rá a sógornője, de aztán az ideges szemrebbenésre komolyságot erőltetett magára. –Nem, nem láttam. De nyilván nem lógott meg a nászéjszakájáról. Biztos a fürdőszobában van.
A férfi egy elmegyógyász pillantásával mérte végig. –Sejted, hogy ott néztem meg először, már csak azért is, mert …, szóval, ott már néztem – harapta el a mondatot.
-Akkor nem lehet más, mint hogy megszöktették… - vigyorgott még mindig Adél. Délután Simon barátainak mesélt mindenfélét a hagyományos magyar lagzikról, sejthette volna, hogy ezeknek az őrülteknek pont a legvadabb dolgok ragadnak meg a fejükben. A részletekbe nem avatták be, de annyit sustorogtak összedugott fejjel, hogy nyilván megszültek egy nagy és feltehetően otromba viccet. Már amennyire az eltelt néhány órában megismerte őket, nem hagynak ki egy ilyen alkalmat, hogy meg ne szívassák a barátjukat.
-Megszöktették? Mégis ki a franc szöktette volna meg? És miért ment volna az illetővel? – nézett a lányra Simon olyan pillantással, amibe akár egy verés is belefért volna. Ajaj, akkor most neki is mesélnie kell az itteni hagyományokról, mielőtt a rendőrségre rohan ijedtében - gondolta a lány.
-Tudod, itt egy igazi lagzin a nagy eszem-iszom után lett volna menyasszonytánc is, amikor a vendégek pénzt dobálnak egy kosárba azért, hogy egy-egy fordulóra megforgathassák az új asszonyt, aztán a végén az ifjú férj fogja a kosarat és az asszonyt is, és megszökteti a mulatságból. Én ezt meséltem el a fiúknak, de azt hiszem, a barátaid kitaláltak egy másik verziót. A szöktetés szó tetszhetett meg nekik. Lehet, hogy úgy gondolták, ha nem is gyűjtöttetek pénzt a tánccal, azért fizethetnél nekik érte, hogy visszaadják neked az asszonyt. Egy nászéjszaka végül is – azt mondják – minden pénzt megér.
-Micsoda? – kerekedett el Simon szeme. –Azt akarod mondani, hogy a haverjaim lenyúlták a feleségem, és ha azt akarom, hogy ma éjjel az ágyamban tudhassam, akkor fizetnem kell nekik érte?
-Hát, szerintem valami ilyesmi történt, de nyilván hamarosan tudni fogod, mit találtak ki. Én a helyedben nem izgatnám magam.
-Oké, de ha tíz percen belül nem jelentkeznek, akkor utánuk megyek, mert ez nekem így elsőre túlmegy a vicces játszadozáson. Annát akarom, nem a hülyeségüket!
Adél kicsit szorongva gondolt rá, hogy úgy tűnik, a barátai nem jól mérték fel, a viccelődésben meddig mehetnek el. Anna kapcsán Simon nem ismert tréfát. Aztán megzizzent a telefon a zsebében és bocsánatkérően a férfira nézett. A hívó azonban nem az apja volt, még csak nem is Josh, hanem az a borzas srác, Marcus.
-Téged keresnek – nyújtotta a sógora felé a készüléket és a férfi némi szemforgatás kíséretében a telefon után nyúlt.
-Hova tüntettétek? - morrant bele a telefonba, aztán elképedten hallgatta a barátja útmutatásait.
*
-Azt hiszem, sikerült kiakasztani – motyogott Marcus, ahogy kinyomta a telefont és a többiekre nézett. –Ennél már csak akkor lesz pipább, ha a számlát is megkapja – vigyorodott el, ahogy a sötét vízen a távolban ringatózó hajóra nézett. Anna nővérének meséjéből jött az ötlet, és még mielőtt mindannyian kiütötték volna magukat, sikerült is villámgyorsan megszervezni a dolgot. Ahogy a világ számtalan pontján, úgy itt is igaznak bizonyult a mondás, hogy pénzért bárkit és bármit meg lehet vásárolni, az sem gond, ha hirtelen kell cselekedni. A kényelmes vitorlást kibérelni meglepően simán ment, egy megfelelő méretű szörfdeszkát szerezni már bonyolultabb volt. A vitorlást az utasításaiknak megfelelően a parttól távol horgonyozta le a tulajdonos, aztán egy kis motorcsónakkal visszahozta őket a partra, Annát a hajón hagyva. Arról pedig Marcus gondoskodott, hogy a lány ne szökhessen meg a hajóról. Csak reménykedni mert benne, hogy az ötletnek ez a része nem volt-e csúnya melléfogás.
*
Simon hátán a finom anyag izzadt rongyként tapadt, mire futva a kikötőhöz ért. Egy narancsszínű folt ringatózott a vízen, rajta egy hosszú lapáttal. Akkor ezzel a kis lélekvesztővel kell a feleségéért mennie? A szemét meresztve felfedezte a sötét foltot a vízen, ezért aztán óvatosan a part mellé húzta a szörfdeszkát és átmászott rá. Pár pillanatig az egyensúlyát próbálgatta rajta, aztán az evezőért nyúlt és lassan a távoli hajó felé kezdett lapátolni. Szerencsére a víz sima volt, mint a tükör, így viszonylag jó tempóban haladt. A hajó mellé érve elkapta a hajó faráról lógó kötelet és hozzákötötte a deszkát, aztán felmászott a fedélzetre, ahol kísérteties csend honolt. Ezektől a hülyéktől kitelik, hogy Anna nincs is itt, ő meg lapátolhat vissza a partra. Kinyitotta a kajüt ajtaját és lemászott, aztán elkerekedett szemekkel és egyre növekvő dühvel pislogott a gyertyafényben az ágyon heverő lányra, akinek a kezeit valamelyik marha kikötötte az ágy felett futó csőhöz.
-Szia! – súgta halkan Annának, aki egy grimasz kíséretében biccentett neki, de szólni nem tudott, mert a száját egy kendővel bekötötték. Először ezt vette le róla, aztán a csuklója felé nyúlt, de egy hirtelen ötletre megállt a mozdulat közben.
-Megijedtél? – simogatta meg a lány arcát, aki végre normálisan vehette a levegőt.
-Hát, igazából csak akkor, amikor Marcus bekötötte a számat. Még jó, hogy nem vagyok náthás, mert akkor nehezen kaptam volna levegőt, de így is nagyon kiszáradt a szám. Bár pezsgőt hagytak itt – grimaszolt. …-Tom nyitott be a szobába, hogy Te hívsz, én meg pattantam azonnal, eszembe se jutott, hogy mire készülhetnek. Aztán villámgyorsan betuszkoltak egy taxiba. Útközben elmesélték, hogy Adéltól jött az ötlet, amit nyilván egy kicsit továbbfejlesztettek, mert az kizárt, hogy a nővérem ilyet mesélt volna nekik – mozgatta meg a csuklóját, de a férje egyelőre úgy tűnt, nem vesz tudomást a szabadulási vágyáról. –Aztán egy motorcsónakkal idehoztak mindannyiunkat a hajóra, engem Marcus behozott ide, és már csak azt hallottam, hogy távolodik a csónak. Aztán csak vártam és vártam, hogy a megmentőm megérkezzen. De úgy látom, az én hercegem ki sem akar szabadítani – húzta meg újra a kötelet.
Simon elgondolkodva nézte, arcán a korábbi feszültség már eloszlott, helyét egy farkasvigyor vette át, ahogy a lányhoz hajolt. -De most már nem félsz, ugye?
-Kellene? – nézett rá összehúzott szemekkel a lány, mire a férfi megcsóválta fejét.
-Tőlem? Soha!
-Akkor, most hogyan tovább? – nézett rá a lány mosolyogva, mire a férfi felállt és vetkőzni kezdett.
-Azt hiszem, a nászéjszakánkat ezen az úszó börtönön töltjük, mert az kizárt, hogy ezt a hajót én épségben a kikötőbe vigyem, főleg a sötétben; a szörfdeszkáról meg inkább ne boruljunk be mind a ketten. De talán nem is baj, itt legfeljebb a halak hallják, miféle konvenciómentes dolgokkal múlatjuk majd az időt. Első lépésként nem is olyan rossz ötlet ez a kötél. Tetszik nekem a gondolat, hogy a foglyom vagy, szépségem – mire a mondandója végére ért, már megszabadult minden ruhájától és férfias szépségében a lány mellé mászott a keskeny franciaágyra. –Lehetne nagyobb itt a hely, de majd találékonyak leszünk – simított végig Anna testén.
-Hát, arra szükségünk is lesz, tengerészem, mert ezt a ruhát le nem húzod rólam, amíg a kezem ide van kötve – nyögte a lány vágyódóan feszülve a férfi meleget sugárzó teste felé.
-Ha az ember valamit annyira akar, mint én most téged, akkor mindenre talál megoldást – suttogta a férfi, miközben a vékony anyagot centről centire húzta egyre feljebb, felkorbácsolva vele mindkettőjük vágyát. Amikor már a lány fején is átbújtatta a ruhát, a drága, díszes hímzés a csuklói körül csavarodott egy csomóba gyűrve. A vékony csipke fehérnemű már nem jelentett problémát és hamarosan a lány meztelen teste derengett a gyertya rebbenő fényében.
-Csodaszép, Mrs. Carmichel! – suttogta elismerően Simon, aztán a lány lábujjaitól indulva araszolt egyre feljebb és ujjainak leheletfinom érintéseit a szája forrósága követte. Anna szinte már öntudatlanul adta át magát a kényeztetésnek és a csuklóit fogva tartó kötél szorításában vonagló testtel veszett el újra és újra az extázisban, észre sem véve, hogy közben a férfi nemcsak az érzékeit szabadította fel, hanem őt magát is. De amikor végre Simon elmerült a testében, karjaival szorosan ölelte át, és az őket körbevevő víz locsogásában elveszve sóhajtotta bele az éjszakába: szeretlek!

Nincsenek megjegyzések: