"Ha egy könyvet igazán el akarsz olvasni, de még nem írták meg, akkor neked kell megírnod." - Toni Morrison
"Az álom írás, az írás pedig sokszor nem más, mint álom." - Umberto Eco


2013. január 20., vasárnap

Lakótársak 9.

Komikra:
Csez - én is azt hittem, hogy milyen frappáns vagyok, de a komik számát elnézve elbizonytalanodtam. Vagy egyszerűen csak rosszul mértem fel, hogy a hétvégére időzítve majd hű de jól ki fogjuk itt tárgyalni a dolgok alakulását.
Vusi - én nem is értem, mindenki milyen lelkesen várja holmi viharok következését. Mit mondjak, lesz itt vihar, bár nem biztos, hogy ilyesmire gondoltok... XD


***  

Robert megdermedt, és az alatta fekvő lányt takarva fojtott hangon megszólalt.
-Con, azonnal kijövök, de kérlek, csukd be azt a kurva ajtót!
-Ja bocs, gyerekek, megyek, csak … az a francos telefon teljesen összezavart. – dadogta, és azzal kihátrálva behúzta az ajtót. 

-Huh, ez … meredek volt. – nyögött Robert, homlokát Emmáéhoz érintve, mire a lány megsimogatta az arcát.
-Mondd meg neki nyugodtan, hogy itt vagyok, nem lesz semmi gáz. Az én hibám, mert eszembe sem jutott, hogy Ally még rám csöröghet ma este. A fene sem foglalkozott a telefonnal, volt jobb dolgom is annál. – szorította magához a fiú csípőjét, aztán egy csókot nyomott a szájára és meglökte. –Na menj, mielőtt megint bejön. Nem igazán akarnék előtte pucérkodni.

Robert vonakodva húzódott el tőle, a takarót ráhúzta Emmára, aztán felült és megmasszírozta az orrnyergét, mint mindig, ha valami problémával kellett megküzdenie; nagyot sóhajtva felállt és felrántotta a farmerjét. Az ajtó felé indult és mielőtt kilépett, visszanézett. Emma hason fekve egy csókot dobott utána, aztán kuncogva megszólalt.
-Jöjjek veled erősítésnek?
Robert mosolyogva megcsóválta a fejét, visszalépett és keményen szájon csókolta, aztán végig simított a vállán…
-Tartsd melegen a helyem, mindjárt itt vagyok!

Ahogy a fiú a szobából kilépett, Emma hanyatt fordult és a karjait széttárva vigyorgott a plafonra. Boldog volt, nagyon boldog, magához ölelte volna az egész világot, amiért a jó szerencse útjába sodorta Robertet. Egy pillanatra elkomorult, ahogy eszébe jutott, hogy Connor már évekkel ezelőtt bemutathatta volna egymásnak őket, aztán a boldogságtól nagylelkűen gondolatban vállat vont; az a lényeg, hogy végre megtalálták az egymáshoz vezető utat.

Connor a nappali közepén csípőre tett kézzel az ajtót fixírozta. Már nem volt zavarban, már nem. Most már dühös volt, nagyon dühös, amit tovább szított, hogy Robert egy szál farmerben bukkant fel, a vállán egy fogsor halvány nyoma virított, és az arcán olyan elégedettség ült, mint egy macskának, aki éppen most nyelte le a kanárit. Amikor az előbb rányitott, még ő jött zavarba, mert nem gondolta, hogy a lemezjátszó hangjai egy szenvedélyes légyottot lepleznek. Bele sem gondolt, hogy a haverja ugyan hol szedhetett fel valakit ma este, akivel máris ágyba bújt. Ez a tempó nem volt rá jellemző. A barátja pucér teste alatt heverő lányt nem látta, de az a blúz, amire a pillantását fókuszálta, hogy ne az ágyat nézze, túlságosan ismerős volt. És amíg zavartan toporgott itt az ajtó előtt, a kép is összeállt. Emma nincs Allynél, de a telefonja itthon van, az előszobában majdnem átesett a cipőjén, amiben koraeste elindult itthonról. Akkor csak egyetlen helyen lehet, bár azt most nagyon nem ajánlotta volna annak a libának, és Robertnek sem. 

Robert még a szenvedélytől eltelve, mosolyogva lépett ki az ajtón. Connor valahogy nem is annyira aggódónak tűnt már, hanem inkább haragosnak, de ideje sem volt megkérdezni, miért, mert addigra már telibe találta a barátja jobb horga. Remek, most már a szemhéja is felrepedt, meg a szája sarka is. Kezdte úgy érezni, hogy ma este leginkább a bokszzsákot alakítja – az estének reményeit messze felülmúló beteljesedése ellenére.
-Hülye vagy? Mi a fasz bajod van? – nézett rá megdöbbenve.

-Az a bajom, hogy nem kapcsoltam előbb. Képes voltál megfektetni a húgomat, te köcsög! – kiabált Connor magából kikelve. –Az előbb még nem is sejtettem, de mire kimásztál mellőle, összeállt a kép. Nekem előadtátok itt mind a ketten a Szendét, a hátam mögött meg alig vártátok, hogy kettesben beverjétek a Szundit. Vagy nem is ez volt az első alkalom? Én voltam Kuka, de hidd el, most már Morgó vagyok. Te meg Tudor ne legyél olyan Vidor, mert ma még Hapcit csinálok belőled. Hókefélkének meg mondd meg, hogy nyugodtan előbújhat.  (bocs, az idétlenkedésért, de a lányokkal chateltünk, aztán valahogy szóba kerültek a törpék és mire felocsúdtam, már össze is állt ez a pár mondat, nem tudtam kihagyni XD)

Robert a szája sarkából letörölte a vért, aztán a kézfejét jobb híján a farmerjába törölte. Szilárdan eltökélte, hogy nem fog visszaütni, de a biztonság kedvéért egy kicsit távolabb helyezkedett dühöngő barátjától.
-Higgadj már le! Először is, te etettél itt engem valami homályos dumával, amitől azt hittem, hogy a csajod. Úgyhogy vedd tudomásul, hogy szereztél nekem pár igen szar napot, amikor azzal a tudattal kellett küzdenem, hogy a legjobb barátom nőjét kívánom eszeveszetten.
-Aha, de ahogy látom a lelkifurci nem tartott vissza attól, hogy végül mégis az ágyadba terelgesd! – háborgott tovább Connor.

-Tisztáztuk Emmával a dolgot. Innentől pedig nem hiszem, hogy bele kéne szólnod, kivel jár. A testvéri szeretetnek is van határa! És hálás lennék, ha a jövőben a nézeteltéréseinket nem az öklöddel próbálnád megoldani, mert a mai este után fogalmam sincs, hogy jelenjek meg majd hétfőn a diákok előtt, össze-visszaverted a képem, mint egy lúzernek. Ki fognak cikizni. – tapogatta az arcát grimaszolva. 

-Mondd, hogy legalább vigyáztál rá! Utálnék a felelőtlenséged miatt idejekorán nagybácsi lenni, vagy esetleg saját kezűleg kiherélni téged. – morogta Connor, miközben a szemét összehúzva megnézte a sebet a barátja száján. 

-Befejeztétek? – szólalt meg Emma az ajtóból. Az állásfoglalását nyíltan vállalva, Robert ingét kapta magára. –Connor, teljesen elment az eszed? Az életben nem láttalak még verekedni, ráadásul épp Robertet … nem hiszem el. Robert nagyon jól mondta, a testvéri szeretetnek is van határa. Ezek után kezdem kapizsgálni, mi baja lehetett Jamesnek, amikor egy monoklival a szeme alatt szakított velem. Kösz szépen, tesó! A családtervezési éberségedet meg értékelem, és nagyon remélem, hogy te is szem előtt tartod minden alkalommal. Most pedig húzz vissza a szobádba és hagyd, hogy ápolhassam a pasimat! – karolt bele Robertbe, és a fürdőszoba felé húzta. Mielőtt az ajtó becsukódhatott volna mögöttük, még mind a ketten hallották Connor motyogását:
-Ezért nem akartam, hogy megismerjétek egymást.

Emma megeresztette a csapnál a vizet és egy kis törölköző sarkát benedvesítette. –Mutasd! – nyúlt óvatosan a fiú arcához és gyengéd mozdulatokkal letörölgette róla az elkent vért. Robert sziszegett, de amikor a lány bokán rúgta, elvigyorodott.
-Jól van na, kicsit sajnáltatom magam, ha már a bátyád olyan vehemensen védelmezi az erényeidet.   
–Szerencsére nem nagy seb, bár lehet, hogy megduzzad egy kicsit. De majd teszünk rá jeget. A szemöldököd is ő találta el? – simított végig az alig látható sebhelyen. –De hát, miért? 

-Á, elmentünk egy bárba és ott volt két csaj, akik ránk startoltak, Connor pedig vevő volt az egyikre, de én azt hittem akkor még, hogy jártok, és a szerelmetek védelmében el akartam rángatni. Ő meg le akart állítani, aztán így alakult.  Ahelyett, hogy a hülye megmondta volna, mi a helyzet veletek. – rántott a vállán egyet Robert, ahogy a térdei között álló lány gondoskodóan simogatta az arcát. Megfogta a kezeit és összekulcsolta az ujjaikat. 

-Köszönöm neked ezt a fantasztikus estét! Álmodni sem mertem, hogy mi ketten… szóval, érted. Csak most fogalmam sincs, hogyan tovább. Átköltözöl hozzám? Akkor is, ha emiatt Connor nap mint nap talál okot, hogy bokszzsáknak nézzen? Vagy így is elköltözöl? Akkor ígérem, hogy számíthatsz a látogatásaimra. Kicsit hülye ez az egész helyzet, bár főleg azért, mert Con így felszívta magát rajta. De szerintem pár nap múlva megnyugszik, csak azt nem akarom, hogy téged is elővegyen. Furcsa titeket testvéreknek tudni, amikor csont nélkül elhittem azt is, hogy jártok. Szerintem Connak is ez a baja, valahol titkon szerelmes beléd. Nem is tudom hibáztatni érte, hiszen nem vagytok vérrokonok. De tisztázni fogom vele a dolgot, mert ez után az este után én sem tudnám tolerálni a konkurenciát. 

-Nem szeretem, ha birtokolni akarnak! – suttogta halkan a lány, ahogy eszébe jutott James és az a számtalan alkalom, amikor a fiú teljesen kisajátította és még azt is rossz néven vette, ha szóba állt valaki mással a társaságból. A maga módján a világot tette a lábai elé, de cserébe kalitkába akarta zárni. Egy ideig működött a varázs, de aztán egyre nyomasztóbbá vált a helyzet, s végül Connor vetett véget a kapcsolatuknak egy igen jól eltalált jobb horoggal. 

-Sajnálom. Akkor nem a megfelelő pasival hozott össze a sors, mert én viszont nem osztozkodom. Vagy teljesen az enyém vagy, vagy inkább lemondok rólad. – emelte fel Emma fejét a fiú, hogy a szemébe nézve bevallhassa az érzelmeit.
Emma elmerült az őszinte szürke tekintetben, ami a fürdőszoba éles fényében szinte ragyogott. Megsimogatta Robert arcát, aztán hozzáhajolt.
-Amíg nem viszed túlzásba, adok egy esélyt a birtoklási vágyadnak. De azt hiszem, Connor érzéseivel kapcsolatban tévedsz. Soha nem közeledett felém úgy, ahogy egy testvértől az illetlenségnek számítana. És én sem gondoltam rá soha pasiként, mindig is a bátyámnak tekintettem. 

-Érdekes, amikor találkoztam Connor szüleivel, eszembe sem jutott, hogy Con nem a kettőjük gyereke. Vivien, aki ezek szerint a Te mamád, gyönyörű nő és nagyon melegszívű asszony. Nagyon kedvesen fogadott és Connorral is úgy bánt, mintha a rég nem látott fiának örülne.
-Igen, anya is nagyon szereti Connort. Mindig vágyott egy fiúra, de tökéletesen kielégíti, hogy kamaszként kapta meg. Annyi szeretettel vette körbe az akkor még elég tüskés Connort, hogy képtelen volt ellenállni és mára ő is második anyjaként tekint rá. Nem volt a bátyámnak könnyű élete, és talán a lányokhoz való hozzáállása is a mamája nevelésének az eredménye. Szabad nő volt, aki nem tűrte a házasság béklyóját. De ugyanakkor szerette a férjét és a fiát is. Soha nem hagyta volna el őket. Önszántából soha. Aztán beteg lett, de ezt sem volt hajlandó elfogadni. Amikor kiderült, hogy a mellét le kell venni, hiába volt a plasztikai műtét, mély depresszióba zuhant, mert nem tudta elviselni, hogy a tökéletes szépsége csorbát szenvedjen, és ne hódíthasson többé. Nem járt el a kezelésekre, hagyta, hogy a betegség legyőzze. Maximilian évekig a munkába temetkezett, magányosan nevelgette a fiát, már amennyire Connor hagyta, de aztán megismerte anyát és azon a napon, amikor bemutatott minket egymásnak, Connornak újra lett családja. Talán csak ezért ragaszkodik hozzám is annyira.
Van egy nővérem is, de nálunk ő lett az, aki elszakadt a családtól. A férje meglehetősen birtokolni akarja, én pedig többek között ezért sem tűröm, hogy engem is megpróbáljon bárki a szeretteimtől elszakítani. Amikor a főiskolára jöttem, hozzájuk költöztem, de nehéz volt együtt élni azzal a merev, mindent mindig előre megtervező légkörrel. A nővérem ezzel együtt is el tudja fogadni a férjét, én meg csak lázítottam volna. Aztán Samantha terhes lett és Leopold azonnal megkezdte a vendégszoba átalakítását gyerekszobává, pedig még a terhesség nagy része hátra van. De nem bántam, mert még rám is elég fojtogatóan hatott az a fajta szeretet, amit a sógorom érez a felesége iránt. 

Robert a kád szélén üldögélve szinte tátott szájjal itta a lányból előtörő, emlékekkel fűszerezett új információkat. Milyen keveset tudott eddig a barátja családjáról! Ő sokkal többet megosztott Connorral. Néha még haza is vitte magával, hogy Caroval bolondozhassanak. Na persze, Caro még csak tíz éves, az ő feje még nem fáj a körülötte keringő pasik miatt. Egy pillanatra már meg is tudta érteni Connor védelmező reakcióját.

*
Connor a szobájában Rachel karját cirógatta. A lány az egyetemen volt a tanulmányi osztály titkárnője és már régen összebarátkoztak. A barátságból aztán észrevétlenül lett több, de ezt egyikük sem vallotta volna be soha. A fiú annyit már észrevett, hogy ha időnként más lányok társaságát kereste, nem tagadva a szexre hajtva, Rachel arca hívatlanul fel-felbukkant, és megkeserítette a pajzán órákat. Ma este, miután Roberttel összeakaszkodtak, Amandával akarta száműzni a veszekedés miatti rossz kedvét, de aztán be kellett ismerje, igazából nem akar semmit a dögös vöröstől. Kifizette a lányok italát, aztán hazafelé indult ő is, de a bejáratnál Rachelbe botlott. Beültek egy egész éjjel nyitva tartó kis kávézóba és beszélgettek. Rachellel olyan sok mindenről lehetett beszélgetni! Aztán valahogy szótlanul, közös megegyezéssel, együtt indultak haza. Tudta, hogy Emma ma éjjel a barátnőjénél alszik, így aztán reménykedve várta, hogy ez az éjszaka egészen új mederbe terelje a kapcsolatukat Rachellel. 

Amikor hazaért, hallotta Rob szobájából a zenét. Gondolta, hogy egy könyvbe mélyedve hever az ágyán, így aztán halkan kacarászva beterelte Rachelt a szobájába. A konyhapulton megtalálta a nehezebb időkre őrizgetett ginjét, a hűtőből kivett egy palack tonicot, néhány lime-ot, aztán odabent kavart két koktélt és kényelembe helyezkedve folytatták a beszélgetést. Amikor végre elszánta magát és magához húzta a lányt egy igazi, Connor Bradshow-féle csókra, ami a tapasztalatai szerint képes volt levarázsolni a lányokról a bugyit, néhány pityegés hallatszott az íróasztala felől. Emma telefonja.
Bocsánatkérően kibontakozott a csókból és elolvasta az üzenetet. Aztán fejében elszabadultak a gondolatok. Jobb ötlete nem lévén, berontott Roberthez, aki valahogy mindig olyan tapasztaltnak tűnt, ha vészhelyzetet kellett elhárítani. A többi pedig innen már megállíthatatlanul következett. 

Végül is… Emma rosszabbat is kifoghatott volna. Robert jó fej, a nyugodt családi háttere a szülei különélése ellenére pedig szinte ritkaságszámba megy manapság. Connor szerette Rob mamáját, sokszor ebédelt ott hétvégenként, amikor meglátogatták Carot, hogy valami kirándulásra vigyék Rob húgát. Keserűen gondolt rá, hogy az ő életéből mennyire hiányzott ez a melegség egész gyerekkorában. Mindent megkapott a szüleitől, csak éppen a társaságukat nem tudták neki nyújtani. Gyerekként fel sem fogta, mi az a furcsaság a szülei kapcsolatában, amikor pedig megértette, ösztönösen lázadt ellene, ettől pedig ő lett a nehezen kezelhető kamasz. Az anyja halála már csak egy újabb keserű pillanat volt az életében. Az apja magányos volt és a munkája rabja, nem igazán tudott mit kezdeni az örökös gyerekes lázadásával. De néhány nehéz év után beállított Viviennel, akinek az egész lényéből valami anyás szeretet sugárzott, és egy kis szöszke békával, Emmával, akinek nem került öt percébe, hogy levegye őt a lábáról. 

Annyi magányos év után hirtelen egy szerető család vette körül. Imádta Emmát, amióta csak zavartan ránevetett az előszobában az első találkozáskor. Számára attól a pillanattól fogva ő jelentette a családot és szinte fizikai fájdalmat jelentett, ha nem láthatta, ha nem tudott róla. Tényleg elüldözött mindenkit a közeléből, mert egyszerűen féltékeny volt minden pillanatra, amit Emma nem vele töltött. Talán éppen ezért nem mutatta be sosem Robertnek sem. Valahol a szíve mélyén talán megérezte, hogy a barátja és Emma pontosan az a páros lenne, akiket egymásnak teremtettek; és egész egyszerűen félt, hogy azzal, hogy egymásra találnak, ő elveszíti mindkettőjüket. 

Annak a két lököttnek, akik most a fürdőszobában gyógykezelés címszó alatt alighanem vadul csókolóznak, nem is a fizikai kapcsolata érintette rosszul. A testiség a számára olyan természetes volt, mint másnak a levegővétel, és biztos volt benne, hogy az emberek többsége ugyanígy tekint a dologra. Attól félt, hogy ha mégsem horgonyoznak le egymás mellett, akkor a számára két legfontosabb ember fájdalmával kell megküzdenie, és egyiküket óhatatlanul el fogja veszíteni. Szinte mindegy is volt, hogy a mostohatestvérét vagy az egyetlen igazi barátját. A veszteség mindenképpen pótolhatatlan lesz. Az érzelmek még mindig kihívást jelentettek Connornak, ezért is volt zavarban, amikor Rachel gyengéden magához húzta, és megtette az első lépést egy, eddig a fiú számára ismeretlen úton. Aztán agyából száműzte a keserédes gondolatokat és hagyta, hogy egy új érzés, a másikkal való törődés igénye felülírja a rutint, és Rachel arcát a kezébe fogva, édes csókban forrtak össze.

Bónusz:
 

7 megjegyzés:

csez írta...

Előbb azt hittem, micsoda önzőség volt ez a "ezért nem akartam, hogy..." mondat Connortól, aztán egy kicsit világosítottál a helyzeten, bár végülis most is azt hiszem XDDDDDD
A hét törpe monológot lájkolom!
Remélem, a többi olvasódnak is megered a nyelve, hogy ne szomorkodj, édesanya! <3
Köszi-Puszi

Névtelen írta...

Szia!
Ne haragudj, de én nem vagyok nagy kommentelő :). Olvastam a komikra a válaszodat és elszomorodtam, mert elbizonytalanodtál. Én szeretem ahogy írsz. Imádom a történeteidet! Minden reggel várom hogy pár percig elvarázsolj! Tudom, hogy a visszajelzések fontosak lennének. Kérlek! Fantasztikusan írsz! Csak vagyunk páran akik lusták vagyunk :).
A történetről: NAGYON-NAGYON JÓ!!! Nekem is tetszett a törpés rész :), szeretem a humoros, a drámai és a megható részeket is. Te ezt a palettát a történetidben szoktad is használni. Kíváncsian várom hogy alakul a folytatás!
An

zsorzsi írta...

Phffff !!!

Pixie írta...

Szia!

Azt hiszem ez volt az eddigi legösszetettebb fejezet, amiből nagyon sok mindent megtudtunk. Most már érthetővé tettél rengeteg mindent, főleg Connorral kapcsolatban. :) Nagyon élvezem olvasni, mint mindig. ;)
Kíváncsi leszek, ezek után, hogyan alakulnak a dolgok. Ja és a képekkel meg videókkal ezentúl se fukarkodj!! Imádok kukkolni. :P
Puszi
Pixie

Anna írta...

szia! imádom a történetet, bocsi h nem írok, pedig minden reggel alig várom h olvashassalak!
annyira vártam már h végre összejöjjenek Robbal és hát végre megtörtént, de megértem Connor aggodalmát is és gondolom még lesznek itt bonyodalmak!
várom nagyon az új részeket!
Anna

Gabó írta...

Ez most egy komoly rész volt, de kellenek az ilyenek is. Itt volt az ideje az elgondolkodtató soroknak. Tényleg jó volt Connor fejébe is belelátni, mert én is afelé tendáltam, hogy féltékenység áll annak hátterében, hogy ennyire vérremenően agresszív lett.
Előrelátó ez a fiú! Sajna az az érzésem, hogy tényleg igaza lesz...Ha ezek összevesznek nehéz helyzetben lesz. Márpedig a vihar sokat sejtetően elérkezik. Nyilván nem most...majd később mikor gyanútlanul nem várjuk/várják ezek ketten.
De addig is remélem még jó sok humorban, nevetésben, hancúrban ;) /megint nagyon kacsingat/ lesz részünk.
Köszi, puszi! ;)

csez írta...

Tesó, mióta vagy Te ilyen negatív?! :O ;)