"Ha egy könyvet igazán el akarsz olvasni, de még nem írták meg, akkor neked kell megírnod." - Toni Morrison
"Az álom írás, az írás pedig sokszor nem más, mint álom." - Umberto Eco


2014. augusztus 6., szerda

Gépelési hiba 33. fejezet



Már másnap volt, mire Selena eszébe jutott az e-mail. A reggelinél Jash elmélyülten olvasó profilját nézte, aztán halkan megszólalt.
-Köszönöm!
A férfi zavartan nézett fel.
-Mit is?
-Hogy félresöpörted a beszariságomat és beküldted a nevemben a jelentkezési lapot. – válaszolta meg a kérdést a lány. Jashnak nem kellett több magyarázat, máris tudta, miről van szó. Megrántotta a vállát, ahogy a válaszhoz keresgélte a megfelelő szavakat.
-Ez csak egy jelentkezés. A beszariságod még mindig keresztbe tehet az egésznek, de én személy szerint meg vagyok győződve róla, hogy a városnak jót tenne, ha te kapnád meg a menhely vezetését.  …És hogy megnyugtassalak, a jelentkezők közötti választásból Sarah teljesen kimarad.
-De még akkor is ott van az az egyáltalán nem elhanyagolható tény, hogy a Reményt gazdaságilag padlóra vittem. – motyogta a lány.

-Na igen, de szerintem erre is van megoldás. – gondolkodott el a férfi. Igen, ez neki is eszébe jutott, amikor a lány anyagát beküldte, de ugyanakkor eszébe jutott Michael Collins felesége is, aki a megoldást jelenthetné. Michael még az egyetemen lett a barátja. Bár, a férfi a diploma megszerzése után azonnal visszajött a városba, nem akart önálló praxist indítani. Megnősült és elvállalt a megyei állatorvosi hivatalban egy félig-meddig hivatalnoki állást.  Fiatalon gyereket vállaltak, így aztán mostanra mind a két fiuk akkora volt már, hogy Miranda is nyugodtan elvállalhat egy könyvelői, vagy inkább gazdasági igazgatói állást. A szülések miatt úgyis elvesztette korábbi állását és pont a napokban kesergett, hogy kevésnek érzi a háziasszonyi létet. Jash meg volt győződve róla, hogy Selena állatszeretete és remek elgondolásai Miranda gyakorlatias és megfontolt gazdasági megközelítésével  a legjobb párost alkotnák. Már csak az a kérdés, a város hajlandó lesz-e finanszírozni a két közalkalmazottat. 

Félretette a szaklapot, amelyben egy újfajta fertőzés veszélyforrására hívták fel a figyelmet, és Selena kezéért nyúlt. Szeme megakadt Borgón, aki új szokásához híven már megint a lány ölében nyugtatta busa fejét.
-Többet vagy a nőm ölében lassan, mint én – húzott meg egy selymes tincset, mire a kutya lustán ráemelte a tekintetét, aztán egy szusszantással visszahajtotta fejét a lány ölébe.
-Ez csak rajtad múlik. – vigyorodott el Selena és Jash szeme megvillant, aztán erőnek erejével kényszerítette magát, hogy visszatérjen az eredeti gondolatához. Hiszen ma reggel már szeretkeztek, mint ahogy az utóbbi időben minden napot azzal zártak és minden új napot azzal kezdtek. Amióta a lány kimondta a bűvös dátumot, még ez az apró, zavaró gondolat is eltűnt közülük. Bár, az ünnep gyorsan közeledett és a polgármesteri hivatali bejelentkezésen túl Selena nem tett különösebb előkészületeket, de azért bízott benne, hogy Erica meggyőzi a barátnőjét, hogy ne a legszűkebb körben tartsák majd az esküvőt. Nem akart ő világra szóló nagy lakodalmat, de büszkén akarta megmutatni a barátainak a jövendőbeli Mrs. Henninget. 

-Szóval… - köszörülte meg a torkát – arra gondoltam, hogy Mirandával párban nyerő páros lehetnétek. Igazság szerint át is hívtam őket ma estére, hogy beszéljetek az elképzeléseidről, úgyhogy ha lesz ma egy kis időd, felvázolhatnál neki pár dolgot, amihez ő költségvetést készítene. Egy ilyen anyaggal könnyebb lenne a városgazdálkodási osztálynak is döntenie.
-És mi lesz, ha elszúrom? – sóhajtott nagyot Selena, mire Jash a szemeit forgatva megszorította a kezét.
-Ne kezdd már megint! Mindig olyan kishitű vagy… Nézd meg,- intett az étkező ablakán túl a kennelek felé - … már nem is tudom, hányadik kutyát hoztad haza, és már ennek is találtál gazdát. Miért ne menne ez nagyban? … És ha már szóba került az ügyességed… az a figura ma reggel … ha csak egy kicsit is ügyesebb vagy, engem a mentők visznek el… - vigyorgott, mire Selena az asztal alatt bokán rúgta.

-Mindig elvicceled a félelmeimet. Értsd meg, aggódom, és ha Miranda is benne lesz, akkor már miatta is aggódnom kell!
-Hát, kicsim, kockázat nélkül nincs siker. De nyugi, Michael és én is segítünk, ha kell… ráadásul, ha megvalósíthatod azt a programot, amibe az iskolásokat is bele akartad vonni, akkor annyi segítségetek lesz, hogy még sok is. Szerintem óriási ötlet a különféle segélyszervezeteket is belevonni a munkába. Mindig van a menhelyi kutyák között néhány rejtett tehetség, akikkel  kórházakat vagy iskolákat látogathatnak, és a végén azon veszitek majd észre magatokat, hogy egyszer csak kevés lesz a kutya, mert mindenki örökbe akarja fogadni azt a jószágot, amelyikkel rendszeresen látogatták.
-Na jó, meggyőztél! – pislogott rá a lány, akinek a fejében már újabb és újabb ötletek merültek fel. –Menj, ne tarts fel! – hessegette ki az étkezőből a férfit, aki kuncogva kapta fel a kocsikulcsát, aztán megtorpant, ahogy a lány hangja utolérte:
-Egyébként messze voltál te attól, hogy a mentők vigyenek el… sokkal inkább én éreztem úgy magam, mint akin átment egy úthenger, aztán még vissza is tolatott. De eszembe sem volt panaszkodni emiatt.
*
Selena nevetve nézte, ahogy Jash kocsija után becsukódik a kertajtó. Istenem ez a pasi! Egy lakatlan szigeten kettesben sem tudná megunni soha! Borgó kíséretében a kennelhez tartott, hogy legutóbbi mentettjét, egy kis keverék szukát  megnézzen. Jash szerint a rémült kis állat vemhes volt, a lány pedig sorra vette a közeljövőben rájuk váró feladatokat, amíg friss vizet és reggelit vitt neki. A Daisy névre „keresztelt” kismama bizalmatlan morgással fogadta Borgót és heves farokcsóválással a lányt, de némi szaglászás és orrpuszi után békésen hagyta, hogy Borgó is kövesse Selenát a boxba. Amíg a lány takarított, a kutyák kiszaladtak a kertbe és Borgó megmutatta a gazdák legújabb védencének a birodalmát. Egy idő után Daisy lefeküdt a terasz egy védett zugába és a barátságos „házigazda” mint egy védelmező, feküdt előtte keresztbe. Selena mosolyogva nézte őket. A boksz védett volt a széltől és csapadéktól, de egy elléshez mégsem megfelelő, ezért aztán úgy döntött, hogy a garázsban is kialakít egy szülőszobát, ahol a kicsik majd infralámpa alatt tölthetik az első heteket.  Miközben dolgozott, egy gondolat suhant át rajta. 

Néhány napja már meg kellett volna jönnie, de annyi dolga volt, hogy nem ért rá foglalkozni a kérdéssel, sőt szinte abban bízott, hogy a kemény fizikai munka majd megteszi a hatását, de a szex és a deszkák cipelése sem idézte elő a görcsöket, amik a menzesze érkezését jelezték. Gondolatban feljegyezte, hogy a vásárláskor útba ejtse a gyógyszertárat is egy terhességi tesztért, aztán újult erővel folytatta a munkát. Miután Daisy az első hívó szóra odaszaladt és nagy kegyesen megszaglászta a szülőszobának szánt bélelt fadobozt, visszakísérte a kutyát a kennelbe, Borgóval a nyomában pedig bevonult a házba, hogy rendbe szedje magát és elinduljon vásárolni.
*
Pozitív! -  a kék kereszt szinte a szemébe kiáltott az apró fehér pálcikán, de csak ült a wc lehajtott fedelén és a szája szélét rágcsálva nézte remegő kezében a tesztet. Fogalma sem volt, hogy a rengeteg érzés közül melyikre koncentráljon, amelyek átsöpörtek rajta az igazság pillanatában.  Terhes vagyok! – ez a két szó dörömbölt a fejében, és csak annyit tudott, hogy egészen más érzés tölti el most, mint korábban ott Los Angelesben. Akkor felhőtlenül boldog volt, egészen addig, amíg rá nem jött, hogy ez több problémát jelent, mint örömet. De most… most határtalan boldogságot kéne éreznie minden borús mellékgondolat nélkül, mégis az motoszkált a tudata mélyén, hogy baj van az időzítéssel.  Itt áll élete nagy lehetősége előtt, mert Jash biztató szavainak hála, lassan hinni kezdett benne, hogy senki és semmi nem állhat az útjába, övé lesz álmai állása, ami rengeteg kóbor kis állat számára jelentheti a reményt. Erre tessék! Pont ezt a pillanatot kellett válassza, hogy  azzal a nyomorult mangóval beváltsa a termékenységhez fűződő hiedelmeket. Erica hogy vihogott, amikor a gyümölcssaláta készítése közben magyarázta neki, hogy  éppen előtte olvasott a mangóról, mint a szerelem és  termékenység gyümölcséről. És íme! Nem írt bolondságot a blog, ahonnan az információkat szerezte. 
Felállt és a pálcát a szekrénykébe rejtette. Még nem tudta, hogyan, milyen körítéssel hozza Jash tudomására az örömhírt, de most már ideje volt, hogy az esti vendégségre koncentráljon.
*
Jash  némi lelkiismeret furdalással ácsorgott a mosdó előtt, Selenára hagyva a vendégség romjainak eltakarítását. Nehéz napja volt, ráadásul Martha is beadta a felmondását. Igaz, hogy egy hónapig még vele dolgozik, de mégis … keresnie kell valakit, és a gondolat nem tette boldoggá. Pedig az este igazán jól sikerült, a két nő félrevonulva sugdolózott, nyilván a pályázat anyagáról, ők pedig Michael-lel megváltották a  világ dolgait. Már régen beszélgettek ilyen jó hangulatban, nyilván ebben is benne volt, hogy korábban egy házaspár életében némileg kívülálló volt, most pedig hamarosan ő maga is házasember lesz, így körön belülre került. Félresöpörte most a gondokat és megdörzsölte a borostáját. Túl erős! Ha nem vigyáz, ország-világ tudni fogja hova dugdossa a képét, mert Selena érzékeny bőre árulkodóan pirult ki minden alkalom után. Kinyitotta a fürdőszobai szekrénykét és kivette a borotváját meg a borotvahabot. A flakont rázogatva eszébe jutott, hogy már legutóbb is alig bírt kiimádkozni belőle egy adagot, most már biztosan teljesen üres. Grimaszolva dobta a szemetesbe és már majdnem elpakolta a borotvát is, amikor eszébe jutott, hogy Selenának is van, hiszen a múltkor látta, ahogy lemeztelenítette magát. Az emléktől kéjesen vigyorogva nyitotta ki a lány oldalán a szekrényt, és az első, ami a szemébe  ordított, egy vékony fehér pálca volt, rajta kék kereszttel.

5 megjegyzés:

zso írta...

Nagyon jó rész volt.Tetszett.
Te tisztában voltál a mangóhoz fűződő termékenységi mondához, amikor megvetted? Mégis mennyire mentél biztosra? Hányat vettél? Szólj, ha ezek után máshogy szólítsalak... <3

Gabó írta...

Háááh! Éreztem én, hogy nem az az állás lesz az övé!
Semmi baj nincs a családi vállalkozással, Selena jó segítsége lesz Jashnek. Még a pici is ott sertepertélhet majd körülöttük. :P
Jó lesz ez!
Bár Selena kétségbeesése azért érthető. Első látásra elszúrták az időzítést.
Ilyenkor mindig eszembe jut azonban, hogy semmi sem történik ok nélkül az életben.
Tetszik ahová tartunk! :P
Köszi! ;)

Gabó írta...

khm!!!!!!
Kedves Jucus! átléptük a 200000-es álomhatárt. Bár nem ígértél semmit,azért ez olyan szép kerek szám!
*nagggyon szépen néz! :P
Valami kis meglepi????
/telhetetlen olvasód ;)

Golden írta...

zsóóó, plz, ne fesd az ördögöt a falra! XD Egyébként nem, csak utólag olvastam róla :)

Névtelen írta...

Tudta, hogy a 33 az idei szerencseszámom? :)
Érdekes kanyarulatok vannak a sztoriban, mikor már azt hittem, Selena saját lábára állhat, és megmutathatja a világnak (és nekünk), hogy igenis képes eltartani magát :D akkor jön újból a baba-projekt.
Nah, nem baj, legalább Jash hirtelen jött asszisztens-problémája is megoldódik(?).
Puszi, Porcica