"Ha egy könyvet igazán el akarsz olvasni, de még nem írták meg, akkor neked kell megírnod." - Toni Morrison
"Az álom írás, az írás pedig sokszor nem más, mint álom." - Umberto Eco


2013. július 30., kedd

Perlekedők 73.



-Nem igaz. hogy itthon kell ülnünk minden nap! – csattant fel Anna, amikor látta, hogy Robert újra a gépe előtt helyezkedik kényelembe a vacsora után. –Nem láttam még ebből a városból szinte semmit. Miért nem mehetünk el sétálni ? – durcáskodott. –Lehet, hogy téged nem érdekel, de én egy ideje bezárva érzem magam. Megjövök a stúdióból, a kapu becsukódik, és amíg újra el nem indulok, nézhetem itt körben a falakat.

-Befejezted? – nézett rá egy lapos pillantással Robert. Tulajdonképpen nem volt meglepve, hogy ez a téma végre felmerült.
Egy ideje tényleg csak itthon üldögéltek, még a kutyákkal sem mentek le a partra. Pontosan az óta a nap óta, amikor Anna legutóbb lecsalta és a végén szinte menekülniük kellett a fotósok elől. Hát ja, amióta híre ment, hogy őnagysága létezik, ráadásul a filmnél próbálkozik… a filmvilág cápái meg nála. Tele volt már a töke azzal, hogy lehajtott fejjel, csak a lábai előtti fél métert látva a világból közlekedjen. Annál már itthon is kellemesebben telt az idő.

-Nem fejeztem be! El akarok menni valahova! Mindegy hova, akár egy McDrive-ba is, húzta el a mézes madzagot a férfi orra előtt, de Robert kivételesen nem kapott rá a horogra. –Így nem lehet élni! – nyafogott Anna, mire Robert végül csak  lecsapta a laptop tetejét és az íróasztala alól kikotorta fekete edzőcipőjét.  Végignézett a lányon, aki  egy levágott farmerben és egy letépett ujjú farmeringben ácsorgott előtte, aztán végigsöpört önmagán is a tekintete. A régi, kényelmes,  lyukas farmerje és egy rojtos póló feszült rajta. Komolyan, mint két hajléktalan! Mindegy, ha a kisasszony sétálni akar, akkor megkapja! Megragadta a lány kezét és kiráncigálta a lakásból, nem törődve vele, hogy Annán még cipő sincs. Amikor a lány az apró kavicsos kocsibeállón sziszegni kezdett, felkapta és bevágta az első ülésre, utána némán megfenyegette az ujjával, hogy ki ne merjen szállni, majd visszament egy vászoncipőért. A nyitott ablakon a lány ölébe dobta a cipőket, aztán megkerülte a kocsit és beült. 

-Hova megyünk? – kíváncsiskodott Anna. Bár, elsőre elég ijesztő volt a férfi indulatos nekirugaszkodása, végül azért inkább mosolyt csalt az ajkára az a visszafojtott energia, amivel a dolgot intézte. Ebből még akár valami jó is kisülhet – álmodozott a biztonsági övbe kapaszkodva, ahogy a férfi lendületesen vette a kanyarokat a tengerparti úton a városközpont felé haladva.
-Koncertre. – érkezett a szűkszavú válasz
-Így? – nézett végig magukon a lány és egy pillanatra elbizonytalanodott... talán mégsem volt jó ötlet felhúzni a srácot, ilyenkor hajlamos a meggondolatlanságra.
-Így! ... Különben is Te akartál elmenni otthonról. – morgott Robert és közben lopva az órájára nézett. Ha nem jön közbe semmi, még pont elcsípik Sia estjét a sportcsarnokban. Jól ismerte a nő asszisztensét, majd rácsörög, hogy intézze el, hogy belóghassanak. Még a Saga folytatása idején ismerkedett össze Sia-val, imádta a filmzenét, amit írt a számukra, aztán mind a ketten meghívást kaptak egy baráti estére, ahol zenéléssel múlatták az időt és akkor mélyült el a barátságuk. A nő ugyan tíz évvel idősebb volt, mint ő, de lélekben talán még fiatalabb is. Igazán jó társaság volt. A mostani turnéjának egy korábbi állomásán már hallotta a műsorát is, de annál nagyobb baja sose legyen, mint hogy a Breathe me-t még egyszer meg kell hallgassa.

 -Oké, azért úgy gondoltam, megbeszéljük, hová megyünk, és esetleg az alkalomhoz illő cuccot húzunk magunkra. – grimaszolt Anna. Jó, talán tényleg egy picit erőszakos volt, de már majd becsavarodott a négy fal között. De ha Robert azt hiszi, hogy zavarba tudja hozni azzal, ha ebben a szakadt göncben kell megjelennie valahol, akkor téved. Egyébként is ismerte annyira, hogy egészen biztosan nem a Ritzbe akarja vinni vacsorázni.
A férfi közben egy sportcsarnok parkolójában lavírozott, végül beszuszakolta a kocsit két hasonló méretű dög közé és mielőtt kiszállt volna, előkapta a telefonját és keresgélni kezdett a nevek között. Aztán, amíg a hívásra várt, fél kézzel végigsimított Anna combján, ami az érintésétől szinte azonnal libabőrös lett.

-Szia Jen! Be tudnál vinni két embert? ... Nem, csak hirtelen ötlet volt ma este, de ha gond, akkor megpróbálok jegyet szerezni... oké, szóval Jordant kell keresni a 12-es kapunál, rendben, kösz. ... - zsebrevágta a telefont és Anna kezéért nyúlt: -Na, gyere, azon az oldalon úgysincs elég hely, majd itt kimászol!
A lánynak nem sok választása volt. Robert kezébe kapaszkodva szinte futott mellette, ahogy a férfi lehajtott fejjel a 12-es kapu felé sietett. Még senki nem fedezte fel őket, és úgy tűnt, Robert azért diktálja ezt az eszelős tempót, hogy ez így is maradjon. A kapunál tornyosuló két ruhásszekrény méretű őrhöz lépve, Robert végre felnézett és Annát megához húzva megszólalt:
-Jordant keresem. Jen szólt neki, ha igaz.
-Én vagyok Jordan – szólalt meg a magasabbik fekete fickó, aztán leakasztotta előttük a láncot és átengedte őket. –A színpad mögött vannak, már megy a hangolás, öt perc múlva kezdés.

-Kösz szépen – motyogta Robert, aztán a lányt még mindig maga után húzva, hosszú léptekkel a jelzett irányba indult.
Anna futás közben csak kapkodta a fejét. A plakátokon egy szőke nő szerepelt, Sia... még életében nem hallotta énekelni, de nyilván ez az ő hibája, a teltházból ítélve a nő tudhatott valamit. Aztán egyszercsak szinte beleszaladt Robertbe, ahogy az hirtelen lefékezett előtte. Egy meghatározhatatlan korú nő mosolygott a férfira, miközben a sminkes az utolsó ecsetvonásokat vitte fel az arcára.
-Rob! De jó, hogy megint látlak! Bocs Jasmine, egy csókot muszáj ennek a széltolónak adnom, aztán felviheted az utolsó réteg vakolatot! ... Hogy én hogy utálom ezt! – sóhajtott drámaian, miközben Robert szájára cuppant. Annába beleszorult a levegő. ... –Szia, és te ki vagy? – fordult felé a nő és Anna úgy döntött, hogy az előbbi csók csak egy baráti puszi volt, mert a nő szemei barátságosan söpörtek végig rajta és végül egy titokzatos mosollyal  a férfira fókuszáltak. Mindenesetre semmi nyoma nem volt bennük a játékszerét féltő női féltékenységnek. Csak barátok!

-Hát, ő Anna... mi... együtt vagyunk... egy ideje – motyogta Robert. Nem volt a legstílusosabb bemutatkozás, de a lánynak mégis megmelengette a szívét, ahogy közben a férfi felemelte összekulcsolt ujjaikat, mintegy aláhúzva az elmondottakat.
-Hát, szia Anna! – mosolygott Sia. –Sajnos odakint az a tömeg arra vár, hogy elkezdjem végre, úgyhogy most mennem kell, de a koncert után menjünk el valahova... végre nem a haverjaival látom ezt a süketet, ami egyben azt is jelenti, hogy végre lesz valaki a társaságban, aki nem a cicijeimet fogja titkon stírölni – vigyorgott felszabadultan, és barátian hátbacsapta a férfit, aki  elpirult a szavaira. –Persze, ne reklamáljak, ha egyszer utálok melltartót hordani... és szerencsére még nincs is nagy szükségem rá – kacsintott a lányra Sia, és meglebbentette magán a pókhálószerű anyagot, ami alatt valóban jól láthatóan megvillant a mellbimbója. -Engem nem zavar, a népnek meg kell a cirkusz, hogy aki nem a hangomért jön, az is kapjon valamit, nem igaz? – viccelődött a nő, aztán búcsút intett és a színpad felé indult energikus lépteivel.

-Jézusom, micsoda figura! – vigyorgott Anna felszabadultan és azonnal szívébe is zárta az énekesnőt, aki eközben érzéki hangon üdvözölte az egybegyűlteket, és belefogott az első számba.

Nem volt a legideálisabb hely a koncert élvezetéhez, de más szempontból jobbat nem is találhattak volna. Akik a színpad mögött lebzseltek, nem foglalkoztak velük. Egy darabig ácsorogtak, aztán Rob leült egy nagyobb ládára, amiben alighanem füstgépeket vagy más színpadi kelléket szállítottak, és az ölébe húzta Annát.
-Na, elégedett vagy az esti programmal? –dörmögött a lány fülébe, nem mulasztva el, hogy közben gyengéden megharapdálja a fülcimpáját, mire egy ezer wattos mosolyt kapott cserébe.
-Nagyon!... de tudod, még jobb lett volna, ha nem úgy jövünk el otthonról, mint akik a medencét akarták éppen kisúrolni – nézett végig magukon a lány.
-Miért, mi a baj ezzel? – csippentette két ujja közé a pólója vékony anyagát a férfi.
-Azzal semmi... de én? ... úgy nézek ki tényleg, mint egy lelenc. – fintorgott Anna.
-Ja, édesem, neked volt sürgős, hogy ne otthon üljünk... ha annyira el akartál menni, miért nem öltöztél fel? Talán abból is értettem volna, de te nekiálltál hisztizni. Hát, most így jártál.  – cirógatta Rob a lány combját a rojtos nadrágszár mellett. 

-Veszélyes vizeken evezgetsz, nagyfiú! – hajolt oda Anna és egy csókot nyomott az anyajegyre a férfi nyakán.
-Te meg egyenesen a zúgó felé lavírozol, kicsim – nyögött a férfi és ujjai nyomása is felerősödött a lány bőrén. –Lépjünk le! – súgta Anna fülébe, aki megrázta a fejét.
-Azt nem! Különben is megígértük a barátnődnek, hogy megvárjuk. ... Fura egy nő... a hangja alapján egyáltalán nem ilyennek képzelném el – merengett Anna, és egy kicsit fészkelődött a férfi ölében, hogy kényelmesebben üljön.
-Ezt nem tenném a helyedben! – nyögött újra a férfi és megszorította a lány combját, hogy egy helyben tartsa. –Ha még sokat ficeregsz, érdekesebb műsort fogunk előadni, mint ami a színpadon zajlik.
-Zac ölében kényelmesebb volt ülni – szólalt meg Anna egy piaci elemző hangján, mint aki éppen a yüan árfolyamának alakulásáról készült értekezésbe kezdeni, de ez a rövid mondat egy vödör jeges víz hatékonyságával lohasztotta le Robert izgalmát.
-Kösz, ez kellett a lelkemnek, de komolyan. – morogta és egy mozdulattal felállította a lányt, aki átölelte a nyakát és visszakucorodott az ölébe. 

-Csak azt akartam mondani ezzel, hogy a Te öledben ülve nem a kényelem az elsőszámú szempont.
Robert a két keze közé fogta az arcát és egy hosszú percig csak nézte a lányt, aztán lassan megcsóválta a fejét.
-Csak tudnám, mit imádok benned?! Időnként a sírba viszel... és mostanában különösen sokszor sikerül kiborítanod. Mi a baj? Keveset vagyunk együtt?
-Nem... azt értem és fel tudom dolgozni, ha forgatsz vagy fotózol vagy interjúkat adsz, szóval, ha dolgozol. Csak azzal nem tudok mit kezdeni, amikor itthon vagy és bezárkózunk a falak közé. Oké, elismerem, a fotósok mocskos húzásaitól nekem is hányingerem van sokszor, de erre nem az a megoldás, ha magunkat zárjuk ketrecbe. Őket kéne, de a sajtószabadság mögé bújva joguk van tönkretenni az életünket. De vagy megtanulunk ezzel együtt élni vagy hagyjuk, hogy tönkretegyék a legszebb éveinket. Én csak ez ellen szeretnélek felrázni. Ha sokszor kimozdulnánk, egy idő után nem lenne hír, hogy előbújtunk a rejtekünkből. Szerintem.
-Huh, te ezt elgyakoroltad otthon? Hogy ilyen flottul érvelsz itt nekem?  Nézd, nincsenek túl jó tapasztalataim. Ha az ember a kisujját nyújtja, már a fél karja is kevés lesz, de hajlandó vagyok megpróbálni. Most például itt vagyunk, és ha Sia végez, elmehetünk együtt vacsorázni, vagy csak inni valamit.
-Ebben a szerelésben? – húzta el a száját Anna.
-Hát, nem hiszem, hogy Sia valami elegáns helyre akarna menni, semmit sem utál jobban a rongyrázásnál, úgyhogy készülj fel, hogy veszünk a boltban valami piát, pillecukrot, aztán uszadékfából tüzet gyújtunk a parton, és a homokban ülve megváltjuk vele a világot. Ha igazán jó hangulatban van, ő így szokta képzelni a lazítást.
-Tudtam... már első látásra éreztem, hogy kedvelni fogom... bár a melle... leszel szíves nem azt lesni a tűz fényében... értve vagyok? 

Robert egyik kezével Anna derekát fogta, hogy le ne csússzon az öléből, a másikkal az inge alá nyúlt és egy mozdulattal kipattintotta a lány melltartóját. Némi ügyeskedéssel, amivel felkeltették a technikusok figyelmét is, levarázsolta a lányról és hosszú ujjaival a farzsebébe gyűrte. Egy gombot még ki is gombolt a megtépázott farmeringen, és egy utolsó gyengéd mozdulattal végighúzta az ujját a kivillanó bőrön.
-Na, tessék, most már kiegyenlítődtek az erőviszonyok! – kacsintott Annára, aki a szemeit lehunyva halkan mormolta, miközben még a férfi érintése borzongatta a testét:
-Biztos, hogy megvárjuk a koncert végét? Néha tényleg nem árt, ha kettesben töltjük otthon az estét.
-Hát, ahogy mondani szokták, mindig jól gondold meg, mit kívánsz, mert a végén még valóra válik. De ne aggódj, ha hazaérünk, én még emlékezni fogok erre a mondatodra. – suttogott a fülébe a férfi és Anna tudta, innentől a teste tűzben égve várja majd, hogy becsukódjon mögöttük az otthonuk kapuja.

4 megjegyzés:

csez írta...

Szélvész Anna és az ő indulatai.... XDDDDDD
De nagy lájk Rob reakciójának ;)
És a Sia-felbukkanásnak is :D
Nagyon tetszett!
K&P

margo27 írta...

Most is mint mindig!

zsorzsi írta...

Itt szóval Zl könyvben?? XDD Neked legyen mondva!!! XDDDDDD Úgy látom újra beszélnem kell Csezzel! XDD
Az elején azt hittem összeveszés lesz és már kezdtem összeráncolni a szemöldököm..., de a végén jót mosolyogtam a melltartós sztorin...

Névtelen írta...

Nagyon tetszett!
A technikus srácok biztos jobban élvezték a színfalak mögötti műsort! :D
An